Švajnštajger ide u Mančester Junajted

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajnštajger ide u Mančester Junajted

Fudbalski klubovi Mančester Junajted i Bajern potvrdio je da će Bastijan Švajnštajger postati novi igrač "Crvenih đavola".

O transferu nemačkog reprezentativca na Ostrvu spekulisalo se već nekoliko nedelja, da bi Bild u petak objavio da je dogovor postignut, a samo dan kasnije stigla je u potvrda.

"Mančester Junajted izražava zadovoljstvo što može da objavi da je postignut dogovor sa Bajernom oko transfera Bastijana Švajnštajgera, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ostalo je da on oobavi lekarske preglede i dogovori lične uslove", ističe se u saopštenju Junajteda.

Iz redova kluba sa "Old Traforda" takođe su poručili da će više informacija biti poznato kada ugovor bude potpisan. Prethodno je vest o transferu Švajnštajgera u Junajted potvrdio prvi čovek Bajerna Karl-Hajnc Rumenige na konferenciji za medije.

Švajnštajger je navodno početkom nedelje rekao čelnicima Bajerna da želi da napusti minhenski klub, a veruje se da je prihvatio ponudu Junajteda vrednu 7,2 miliona funti po sezoni. Bild prenosi da je glavni razlog Švajnštajgerove odluke da pređe baš u Junajted menadžer ‘Đavola’ Luj van Gal sa kojim je kratko sarađivao u Bajernu.

Švajnštajger je od svoje 14. godine bio u minhenskom klubu, a za seniorski tim je debitovao 2002. godine i do sada odigrao oko 350 utakmica. Sa Bavarcima je osvojio osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u Kupu Nemačke, a sa reprezentacijom je prošle godine osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.
Pogledaj vesti o: Manchester United,   Fudbal

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.