„Srpski derbi“ na Itihadu

Izvor: Politika, 02.Feb.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Srpski derbi“ na Itihadu

Fudbaleri Mančester sitija za koje igraju naši Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić u derbiju kola Engleskog fudbalskog šampionata dočekuju Čelsi Branislava Ivanovića i Nemanje Matića

Fudbaleri Mančester sitija i Čelzija sastaće se na „Itihadu“ u derbiju 24. kola engleske lige, u meču čiji bi ishod mogao da utiče na dalji tok šampionata.

„Siti“ je lider na nabeli, a ove sezone igra u neverovatnoj golgeterskoj formi. Na 23 utakmice postigli su 68 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << golova što ih čini najefikasnijim timom u Premijer ligi. „Građani“ imaju prosek od skoro tri gola po meču, Arsenalu su dali šest golova, Junajtedu četiri, a Totenhemu u dve utakmice čak jedanaest. Sa druge strane „plavci“ u prethodnom kolu nisu uspeli da postignu pogodak iz čak 39 šuteva.

Ovaj derbi će se sa posebnom pažnjom pratiti u Srbiji jer bi na terenu mogla da se nađu čak četiri naša reprezentativca. Igrači „građana“ Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić su na prethodnoj utakmici sa Totenhemom ušli u igru sa klupe i pomogli svom timu u ubedljivoj pobedi od 5:1. Kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović je odigrao celu utakmicu za „plavce“ koji su remizirali sa Vest Hemom (0:0), a Nemanja Matić je igrao poslednjih pola sata meča.

Mančester siti se nalazi u seriji od osam uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu, a na svom stadionu ima stopostotan učinak. Četiri poraza i dva remija je zabeležio kao gost. Čelzi je remijem u prethodnom kolu prekinuo niz od pet pobeda.

- Na poslednjem meču protiv Čelzija smo napravili grešku i izgubili smo utakmicu. Međutim, od tada smo se popravili što i rezultati pokazuju. Ali rekao sam igračima da nismo nepobedivi. U dobroj smo seriji, ali razlika između pobede i poraza je veoma mala – rekao je trener „Sitija“ Manuel Pelegrini.

„Građani“ će biti oslabljen na ovoj utakmici jer neće moći da računaju na svog najboljeg igrača Serhia Aguera koji je postigao 15 golova u šampionatu (ukupno 26 u svim takmičenjima) i drugi je strelac lige iza Luisa Suareza. Argentinac je povredio butni mišić u prethodnom kolu i pauziraće oko mesec dana. Onni krajem prošle godine nije igrao tri nedelje zbog problema sa mišićem potkolenice.

Prethodni duel ove dve ekipe završen je pobedom Čelzija 2:1, a „plavci“ su došli do trijumfa posle gola Fernanda Toresa u 90. minutu posle nesporazuma igrača „građana“ Matije Nastasića i Džoa Harta. Ovaj susret je obeležio i „duel“ trenera Manuela Pelegrinija i Žozea Morinja koji je nisu pozdravili posle meča, a sve zbog proslave pobede Portugalca koji je utrčao u publiku da proslavi odlučujući pogodak.

Morinjo je u najavi utakmice „pecnuo“ rivala izjavom da su imali dosta sreće jer su sudije napravile par grešaka u njihovu korist.

- Mislim da oni imaju sve. Imaju odlične igrače, a i menadžer im radi dobro. Povrh toga – i ja želim da bude jasno da je za mene to samo slučajnost i ništa više – realnost je da su ključne odluke na prethodnim utakmicama išle u njihovu korist. Njukaslu je poništen regularan gol, a protiv Totenhema su postigli gol iz penala i imali su igrača više. Ponavljan, to je čista slučajnost. Sudije daju sve od sebe, a ponekad prave greške.

Pelegrini je odgovorio da će njegov tim „pričati“ na terenu.

K. I.

objavljeno: 03.02.2014.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Murinjo pred derbi sa Sitijem: Biće fantastično ako budemo drugi

Izvor: Sportal.rs, 03.Feb.2014, 10:29

Veliki derbi Premijer lige igraju u ponedeljak Mančester siti i Čelsi (21). Ono što je nekad bio londonski klub, a i sada je - skupa igračka Romana Abramoviča, to su poslednjih godina "građani" koji ubrzano rastu zahvaljujući kapitalu šeika Mansura.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.