Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 21:59

Šou sa sedam golova, Lajpcig preživeo reviju promašaja i strašnog Kahvečija! PSŽ i Junajted strepe (VIDEO)

Nemci umalo da prokockaju pobedu i dođu na rub eliminacije

Lajpcig je znao šta mora da uradi i uradio je to. Ali uz mnogo sreće i u pravom rezultatskom rolerkosteru sa sedam golova.

Nemci su pobedili Bašakšehir u Turskoj 4:3 golom Aleksandra Serlota u nadoknadi vremena i upisali tri mnogo bitna boda za rasplet konačne trke u kojoj su još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester Junajted i Pari Sen Žermen koji se večeras sastaju na Old Trafordu. Da je ostalo 3:3 u Istanbulu, Junajted i PSŽ bi bili veliki favoriti za prolaz dalje. Ovako, strepe pred međusobni okršaj, a neko će baš da strepi pred poslednje kolo...

Sada Junajted i Lajpcig imaju po devet bodova, PSŽ šest, a Bašakšehir je eliminisan uz male šanse da se dokopa i Lige Evrope. Pod najvećim pritiskom je sada PSŽ koji večeras ne bi smeo da izgubi od Junajteda ako želi da prođe dalje. Međutim, ni Junajtedu nije siguran jer u poslednjem kolu gostuje upravo Lajpcigu. Prilično zamrešna situacija u ovoj trci utroje za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Ako Mančester Junajted večeras pobedi PSŽ, prošao je dalje i dovodi Svece na rub eliminacije. Ako bude nerešeno, opet je Junajted u boljoj situaciji od Parižana jer će mu biti dovoljan bod u Nemačkoj. Međutim, ako Mančester Junajted izgubi, onda će PSŽ imati zicer kući protiv Bašakšehira. Ako PSŽ slavi večeras na Old Trafordu onda će Junajtedu biti dovoljan bod u Nemačkoj zbog boljeg međusobnog skora.

Lajpcig je od starta napao svim silama u Istanbulu jer je znao da nema pravo na kalkulisanje i da mu samo pobeda otvara vrata osmine finala. Pošteno su se Nemci ispromašivali u prvih dvadesetak minuta i napokon pogodili srećnim golom Poulsena kojeg je lopta zakačila posle šuta Zabicera i promenila smer.

Iako je patio u prvih pola sata meča, Bašakšehir nije klonuo dugom i izvratio je. Demba Ba je imao sjajnu šansu, ali je još lepša bila odbrana Gulačija. Kada je Mukijele pogodio u 43. minutu, izgledalo je da je Lajpcig prelomio meč, ali tako nije mislio Irfan Kahveči. U nadoknadi prvog poluvremena je postigao sjajan gol posle Višćinog dodavanja iz kornera i vratio je Turke u igru.

Lep gol posle solo akcije je u 66. minutu postigao Dani Olmo za 3:1 i ništa nije slitilo na dramu. Pre toga su Višća i Forsberg propustili zicere na obe strane.

Lajpcig je imao ozbiljnu prednost ali za Kahvečija nije imao lek. Turski napadač je postigao fenomenalan gol palsirkom sa ivice kaznenog prostora i uterao strah u kosti Lajpcigu. Poulsen je promašio sjajnu šansu za 4:2 i pogodio stativu, da bi u 85. minutu usledila nova majstorija Kahvečija iz slobodnjaka za ludih 3:3!

Delovalo je da je Lajpcig prokockao pobedu i verovatno šanse za osminu finala, ali je u nadoknadi vremena Aleksander Serlot uspeo da postigne i četvrti gol. Šutirao je iznenada, lopta je zakačila nekog od domaćih igrača i opet prevarila golmana Gunoka kao kod prvog gola Pouslena.

Na kraju, ipak je ovo zaslužen trijumf Lajpciga koji je bio bolji rival. Mogli su gosti da daju makar pet golova i slave ubedljivo, ali im je na kraju i ovo dovoljno da silno motivisani dočekaju poslednje kolo i revanšom Mančester Junajtedu za onih 5:0 na Old Trafordu se plasiraju u osminu finala.

GRUPA H

Bašakšehir - RB Lajpcig 3:4 (1:2)

/Kahveči 45+3, 72, 85 - Poulsen 26, Mukijele 43, Olmo 66, Serlot 90+2

21.00: (2,75) Mančester Junajted (3,35) PSŽ (2,55)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.