Šou na Old trafordu i poraz Sitija

Izvor: RTS, 26.Dec.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou na Old trafordu i poraz Sitija

Novi triler na Old trafordu u kojem je Mančester Junajted opet do pobede stigao posle preokreta, neočekivani poraz Sitija, nova katastrofa Aston vile i tri gola Gereta Bejla obeležili su 19 kolo Premijer lige, koje je i početak popularne "Boxing Day" nedelje

Ako je Božić jedan od najvećih praznika, onda je „Boksing dej" praznik ljubitelja fudbala. U kolevci fudbala završen je prvi dan fudbalskog maratona koji neretko odlučuje i pitanje šampiona.

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po navici najuzbudljivije bilo je na Old trafordu, gde je u novom trileru ove sezone Mančester Junajted došao do pobede u sudijskoj nadoknadi. „Đavoli" su trijumfovali protiv Njukasla sa 4:3, a junak pobede bio je Ćićarito Hernandez koji  je u sudijskoj nadoknadi postigao pobednički gol za Junajted.

Prethodno je Njukasl tri puta imao prednost, dok su izabranici Aleksa Fergusona stalno stizali rezultat. Gosti su poveli golom Perča u četvrtom minutu. U 25. minutu izjednačio je Evans. Samo tri minuta kasnije isti igrač je doveo u prednost protivničku ekipu, kada je postigao autogol.

Novo izjednačenje usledilo je u 58. minutu kada je gol postigao Evra. Treće vođstvo Njukasl je imao 68. minutu kada je mrežu zatresao Sise. Odgovorio je Van Persi tri minuta kasnije. I onda, taman kada se činilo da će ekipe podeliti bodove na scenu stupa Fergusonov džoker Ćićarito Hernandez koji na početku nadoknadnog vremena postiže četvrti gol za Junajted za konačnih 4:3.

Treba istaći da na ovoj utakmiic u timu nije bilo Nemanje Vidića što se i odrazilo na broj primljenih golova Junajteda.

Novi trijumf Fergusonovih izabranika je još veći ako se u vidu ima činjenica da je najbliži pratilac za titulu i gradski rival, Mančester Siti, izgubio na gostovanju protiv Sanderlenda. Jedini gol na meču postigao je Džonson u 53. minutu. Tako je posle 19 kola Junajted uvećao prednost nad Sitijem na sedam bodova.

Sunce je konačno svanulo i Rafi Benitezu pošto je Čelsi počeo konačno da pobeđuje i u Premijer ligi. Na gostovanju protiv Noriča „plavci" nisu bili ubedljivi kao protiv Aston vile u prošlom kolu koju su savladali sa 8:0. Londonskom klubu je ovoga puta jedan gol bio dovoljan za sva tri boda, a taj jedan pogodak postigao je Mata u 38. minutu. Od prvog minuta u redovima Čelsija bio je Bane Ivanović.

Aston Vila nastavila je da tone. Posle katastrofe na gostovanju Čelsiju kada su primili osam golova, na svom terenu, protiv Totenhema, primili su „samo" četiri. Tri gola na meču postigao je Geret Bejl, dok je jedan pogodak postigao Džermejn Defo. Zanimljivo je da su svi pogoci pali u drugom poluvremenu.

U mečevima Premier lige postignuti su sledeći rezultati:

Everton - Vigan 2:1

Fulam - Sautempton 1:1

Mančester Junajted - Njukasl 4:3

Norič - Čelsi 0:1

Riding - Svonsi 0:0

Sanderlend - Mančester Siti 1:0

KPR - VBA 1:2

Aston vila - Totenhem 0:4

Stouk - Livrpul (počelo u 20.45)

Arsenal - Vest Hem (odloženo)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.