Solskjer poziva navijače Junajteda da protestuju mirno

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 19:21

Solskjer poziva navijače Junajteda da protestuju mirno

Navijači Mančester junajteda planiraju masovne proteste u nedelju uoči derbi utakmice sa Liverpulom na Old Trafordu.

Junajted je u četvrtak u prvom polufinalu Lige Evrope pobedio Romu sa 6:2, a sada ih čeka novi veliki okršaj.

Ipak, navijali su najavili da će doći u velikom broju ispred stadiona kako bi protestovali protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer.

Očekuje se da će biti prisutno barem 10.000 navijača "crvenih đavola" i menadžer Ole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gunar Solskjer apeluje da ne prave nevolje i da protestuju mirno.

"Veoma je važno da se čuje glas navijača i da komuniciramo bolje. Moj posao je da se koncentrišem na fudbal i da imamo najbolji mogući tim. Imao sam podršku kluba i vlasnika i siguran sam da ću je imati opet kako bismo napravili korak unapred. Ipak, srećan sam što su se svi klubovi saglasili sa tim da Superliga nije način da se ide napred. S druge strane, kada imate proteste, važno je da proteklnu dobro i da sve bude mirno", kaže Solskjer.

On je dodao da pobeda nad Romom od 6:2 pokazuje da su on i igrači koncentrisani na teren.

"Igrači misle samo an utakmice, ništa više. Oni su se sa teškim situacijama suočavali i ranije. Imali smo čudnu nedelju pred Lids posle te objave o Superligi. Ipak moram da kažem da nisam zabrinut ni sekund da su nam misli negde drugo osim na terenu. Videli ste po igri protiv Rome da smo koncentrisani", smatra Norvežanin.

Ole dodaje da je ključni cilj i dalje plasirati se u Ligu šampiona. Tim je trenutno na drugom mestu sa 67 bodova i dobrim izgledima da se tu i zadrži na pet kola do kraja sezone u Premijer ligi.

"Fudbal je takav, kao prvo, borite se za Premijer ligu, to je osnova svega. Svi žele da se plasiraju u Ligu šampiona, kada to uradite, to je kao da ste uzeli trofej. Igrate sa najboljim i dosta se zarađuje novca prisustvom u takmičenju. Prošle sezone bili smo daleko, naš cilj je bio da užemo u top četiri. Ponekad to nije sigurno. Arsenal i Čelsi su i dalje u igri za trofeje u Evropi, i nisu sigurni za Top 4, tako da moramo da uradimo sve da se izborimo za Ligu šampiona", podvukao je Solskjer.

Dodao je i da ga ne zanimaju kalkulacije Liverpula, kojem je ovo meč od vitalnog značaja za plasman u elitno takmičenje UEFA.

"Mislimo samo na to kako da pobedimo. Šta god to uradi Liverpulu, nije naša briga. U sezoni imate mečeve koje dugo čekate, ova sa Liverpulom kod kuće je svakako jedna od najvećih u sezoni, tako da je nebitno jesmo li drugi, treći ili četvrti. Ovo je velika, velika utakmica. Znamo šta su oni uradili poslednjih nekoliko godina. Bili su prvi, osvojili Ligu šampiona, imali sjajne sezone. Zato je ovo izazov za nas, da imamo taj kontinuitet i da se penjemo na tabeli, kako bismo izazivali Siti, da i oni imaju osećaj da moraju i dalje da pobeđuju", zaključio je menadžer Mančester junajteda.

Utakmica Mančester junajted - Liverpul igra se u nedelju 2. maja od 17.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.