Solskjer: Ne brinem za napadače

Izvor: B92, 31.Dec.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solskjer: Ne brinem za napadače

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer kaže da nije zabrinut za napadačke opcije.

Junajted je godinu završio na petom mestu i prvog dana u 2020. u okviru 21. kola Premijer lige očekuje ga derbi, gostovanje Arsenalu na "Emirejtsu".

Mnogo se proteklih dana govorilo o transferu Norvežanina Erlinga Halanda, koji je na kraju završio u redovima Dortmunda, ali je objašnjeno i zbog čega je klub odustao od ovog transfera.

Ostrvski mediji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneli da Junajted nije pristao na uslove koje je tražio Halandov agent Mino Raiola, koji je insistirao na klauzuli po kojoj bi on i otac igrača, Alf Inge, imali veliku kontrolu za buduće transfere mladog napadača.

Raiola je, nezvanično tražio 15 miliona za sebe i još deset za oca igrača, što je za klub sa Teatra snova bilo neprihvatljivo.

Čelnici Junajteda nisu želeli da prihvate ucenu Raiole i to da nemaju kontrolu transfera igrača, pa su otuda rešili da izađu iz trke.

Solskjer, koji je mladom fudbaleru dao priliku da debituje kada su zajedno bili u Moldeu, kaže da nije zabrinut za broj napadača i pored toga što klub nije doveo zamenu za Romelua Lukakua koji je otišao letos.

"Oduvek smo verovali u Antonija Marsijala i Markusa Rašforda, ali uskočio je tu i Mejson Grinvud. Nisam zabrinut što se tiče broja golova i napadača. Romelu Lukaku je dobar napadač i uvek će postizati golove, ali bilo je vreme za njega da promeni klub. Nismo doveli nikog van kluba, ali tu je Mejson. Sada ima osam golova. Markus 14 ili 15, Antoni je takođe sa dvocifrenim učinkom", kaže Solskjer.

Uoči početka prelaznog roka ponavlja staru priču.

"Optimista sam po pitanju toga da naši igrači ostanu zdravi. Ukoliko pojedine mete budu dostupnew, imamo sredstva. Nema svrhe dovesti nekog samo za tri ili četiri meseca ako to može da poremeti hemiju u grupi, jer ona je sada veoma dobra. To mora da bude pravi tip igrača i dobra dugoročna investicija", zaključio je menadžer Mančester junajteda.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.