Šok: Junajted doveo direktora iz Sitija, Berada stiže umesto Arnolda

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 01:24

Šok: Junajted doveo direktora iz Sitija, Berada stiže umesto Arnolda

Mančester junajted je potvrdio da će novi izvršni direktor kluba biti Omar Berada.

Ostrvska javnost prenosi da je u pitanju neočekivan, pomalo šokantan potez iza kog stoji novi vlasnik 25 odsto akcija kluba, Džim Retklif, vlasnik kompanije Ineos.

Berada (46) je osam godina proveo radeći u rivalskom Mančester sitiju i smatraju ga jednim od najzaslužnijih za velike uspehe "građana" proteklih sezona.

Ipak, činjenica je da će u Junajtedu imati daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veće odgovornosti nego što je to bilo na Etihadu.

"Imamo zadovoljstvo da objavimo da smo imenovali Omara Beradu na mesto izvršnog direktora. Klub je odlučan u tome da stavi fudbal i rezultate u srce svega što činimo. Omarovo imenovanje je samo prvi korak na tom putovanju. Kao jedan od najiskusnijih operativaca u vrhunskom evropskom fudbalu, Omar donosi bogatu fudbalsku i komercijalnu stručnost, uz dokazanu uspešnost u rukovođenju i strast koja će pomoći da se provedu krupne promene u klubu. Trenutno služi kao šef fudbalskih operacija i Siti fudbal grupi koja nadgleda rad 11 klubova na pet kontinenata, a pre toga imao je značajne uloge u Barseloni", stoji u saopštenju Mančester junajteda.

Dalje se dodaje:

"Naša je ambicija da Mančester junajted ponovo bude klub koji će osvajati titule. Srećni smo što će nam se Omar priključiti i pomoći u ostvarenju tog cilja, tako da će, jednom opet, navijači Junajteda videti po rečima ser Mata Bezbija, crvenu zastavu koja vijori visoko na vrhu engleskog, evropskog i svetskog fudbala", poručuju sa Old Traforda.

Berada se prema pisanju britanskih medija sporazumno razišao sa Sitijem, u prijateljskom tonu.

Siti je takođe potvrdio vest i zahvalio se Beradi na saradnji.

Upućeni kažu da je Berada bio veoma blizak saradnik Čikija Begiristaina, direktora fudbala Mančester sitija i da je bio veoma uključen u posao oko dovođenja Erlinga Halanda.

Očekuje se da će uskoro preuzeti poslove u Junajtedu, a dotle će tamio biti VD izvršnog direktora, Patrik Stjuart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Omar Berada novi direktor Junajteda

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2024

Mančester junajted potvrdio je da će novi izvršni direktor ekipe sa Old traforda biti Omar Berada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.