Šeik ne odustaje – nova ponuda za kupovinu Junajteda

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 10:58

Šeik ne odustaje – nova ponuda za kupovinu Junajteda

Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani podneo je poboljšanu ponudu u pokušaju da kupi Mančester junajted od porodice Glejzer.

Sin bivšeg katarskog premijera i njegov rival Džim Retklif podneli su prošlog meseca svoju treću ponudu za velikana sa Old Traforda, za šta se pretpostavljalo da su poslednje.

Međutim, usled sve većeg poverenja javnosti u tabor Retklifa, šeik je povećao vrednost svoje ponude, koja kao i do sada predviđa kupovinu 100 odsto kluba, svraćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih dugova i uključuje poseban fond namenjen isključivo klubu i zajednici.

Kako prenose britanski mediji, ponuda je vredna 5,5 milijardi funti, odnosno 6,3 milijardi evra. Glejzeri navodno traže 6 milijardi funti.

Pretpostavlja se da je ovo poslednja ponuda šeika za kupovinu Junajteda.

Licitacija za kupovinu Junajteda počela je u novembru kada su Glejzeri objavili da istražuju "strateške alternative" za poboljšanje razvoja kluba, uz razmatranje potpune prodaje.

Šeik Jasim je bio prvi potencijalni kupac koji je javno potvrdio ponudu tokom prve runde još u februaru, a ubrzo mu se pridružio i Retklif, najbogatiji Britanac rođen u Mančesteru.

Potom su usledile nove ponude u martu, a treća runda ponuda je bila krajem aprila.

Navijači Junajteda jasno su pokazali želju za potpunim otkupom kluba od Glejzera, koji su nepopularni još od dolaska na kormilo "Crvenih đavola" 2005. godine.

Međutim, ostatak javnosti "navija" za domaćeg igrača, Rektlifa, iako njegova ponuda ne obuhvata stoodstotno vlasništvo, već samo 51 odsto, što znači da bi Glejzeri zadržali udeo u vlasništvu, niti otpis dugova.

Englezima se ne sviđa činjenica da posle Sitija i Njukasla još jedan njihov klub, i to najveći, ode u ruke Arapa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.