Šćepović: Nelson u LŠ zbog iskustva

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šćepović: Nelson u LŠ zbog iskustva

Marko Šćepović postigao je četiri gola na poslednja tri ligaška meča za Olimpijakos, ali je nažalost morao kao navijač da gleda pobedu na Mančester Junajtedom.

Srpski napadač ni na proleće nije registvoran za Ligu šampiona, iako je klub iz Pireja tokom zime napustio najbolji strelac Kostas Mitroglu.

"Bilo je u planu da me klub prijavi za prolećni deo sezone, ali je u finišu prelaznog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roka stigao Nelson Valdes. Paragvajac ima mnogo iskustva u LŠ, pa su zato odlučili da njega prijave", rekao je Šćepović.

Karaiskakis je u utorak uveče slavio veličanstven trijumf nad jednim od najvećih svetskih klubova, Mančester Junajtedom.

"Svi u Olimpijakosu smo bili uvereni u pobedu. Junajted je veliki klub i zaslužuje poštovanje, ali svi znaju da su Đavoli u velikoj krizi. Imaju vrhunske fudbalere, ali su u fazi rekonstrukcije tima, a mnogi igrači su prošli zenit karijere. Nije to više onaj Junajted koji je godinama harao Premijer ligom", rekao je Šćepović za "Žurnal".

Olimpijakos je jedini domaćin koji je slavio u prvim mečevima osmine finala LŠ, ali Grci još uvek nisu završili posao.

"Želja nam je bila da pobedimo bez primljenog gola, a sa rezultatom 2:0 imamo otvoren put ka četvrtfinalu. Daleko od toga da je sve gotovo, ali verujemo da smo veoma blizu plasmana koji bi imao prizvuk istorijskog, jer se u klubu tačno 15 godina čeka plasman među osam najboljih evropskih klubova", dodao je Šćepović.

Klub iz Pireja je suveren u grčom šampionatu, praktično je bez konkurencije, ali se ne opterećuje nekim dodatnim uspehom u Evropi.

"Svi u klubu su prezadovoljni kako se sezona odvija. U šampionatu smo nepobedivi, imamo samo dva remija, i vrlo brzo možemo i teoretski da postanemo šampioni, drugoplasirani PAOK praktično ne može da nas ugrozi. U polufinalu kupa takođe nam je rival PAOK, neće biti nimalo lako jer se prvi meč igra kod nas, a revanš u Solunu. Naš cilj je dupla kruna, a u Ligi šampiona je svaki sledeći meč premija za klub i nagrada za verne navijače", zaključio je Šćepović.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.