Samo finiš vredeo u derbiju Mančestera: Lingard i Smoling propustili priliku da sruše Građane!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo finiš vredeo u derbiju Mančestera: Lingard i Smoling propustili priliku da sruše Građane!

Mančester Siti bio daleko bezopasniji na Old Trafordu, pa je samim tim i da leko zadovoljniji osvojenim bodom - 0:0

Kako se bližio kraj utakmice vrlo smo bili blizu da ovaj derbi Mančestera proglasimo jednim od lošijih u poslednjoj deceniji, ali je sam finiš utakmice donekle popravio utisak. Ipak, golova nije bilo, iako je Mančester junajted u finišu meča na Old Trafordu bio izuzetno blizu da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do tri velika boda i izjednači se sa Arsenalom na čelu Premijer lige - 0:0.

Ovako, na deobi liderske pozicije sa Tobdžijama ostao je ljuti rival Mančester Siti, koji je gotovo ispod svagog nivoa odigrao derbi sa gradskim rivalom, ali je na kraju daleko zadovoljniji konačnim ishodom.

Činjenicom da su dve ekipe tokom kompletnog toka utakmice po jednom šutnule u okvri gola daje realnu sliku kvaliteta ove utakmice. Junated je objektivno više želeo pobedu, mogao je možda arbitar Mark Klatenburg na početku drugog poluvremena start Sterlinga nad Ererom da sankcioniše najstoržom kaznom, ali je ipak odmahnuo rukom, meč nastavljen u istom smeru.

Van Gal je u 67. minutu napravio pravi potez, u vatru ubacio talentovanog Džesija Lingarda, a snalažljivi ofanzivni vezista mu na to umalo nije uzvratio pobedonosnim golom.

On je u 85. minutu fantastično reagovao na odličan pas Marsijala koji je prebacio kompletnu odbranu Građana, a Lingard iz okreta zatresao prečku Džoa Harta.

Reprezentativni čuvar mreže i u samom finišu meča pokazao je da je možda i najbolji igrač ekipe Mančester Sitija u ovom trenutku. U 89. minutu u stopostotnoj šansi se našao Kris Smoling, koji je i u 52. minutu bio u idealnoj prilici, ali je gađao pored gola. Ovoga puta štoper Crvenih đavola je uspeo da pogodi okvir gola, ali se sjajno bacio Džo Hart i zaustavio gotovo izvestan pogodak domaćina u finišu meča, a samim tim i osvajanje tri izuzetno vredna boda.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.