Runi: Murinjo je laka meta

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Runi: Murinjo je laka meta

Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda Vejn Runi rekao je da je jasno da ‚Crveni đavoli‘ za sada imaju tešku sezonu, ali da fudbaleri moraju bolje da se pokažu.

Portugalski stručnjak je poslednjih nedelja pod velikim pritiskom zbog najlošijeg starta sezone u Premijer ligi u poslednjih 29 godina.

Za igrače i menadžera je ovo bio zaista težak početak sezone. Znam da je Žoze na udaru, ali kao što sam rekao pre nekoliko nedelja igrači moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se bolje pokažu“, istakao je Runi.

Junajted je proteklog vikenda napravio veliki preokret protiv Njukasla, a pojedini mediji pisali su da Murinjo mora da bude otpušten, bez obzira na rezultat. Portugalac je dobio podršku uprave kluba pre tog susreta, a posle je rekao da može da se izbori sa „lovom na njega“. 55-godišnji stručnjak je takođe dodao da ukoliko bude padala kiša u Londonu i dođe do problema oko Bregzita, to će biti njegova krivica.

Menadžer može da uradi mnogo, ali onda je na fudbalerima da na terenu to urade i kolektivno se pokažu. Do forme se polako dolazi, ali je Žoze laka meta. Pojedini igrači moraju da budu bolji“, naglasio je Runi u intervjuu za „Telegraf“.

Runi je prošlog leta napustio Junajted i prešao u Everton, da bi se pre nekoliko meseci preselio u Sjedinjene Države, gde brani boje Di Si Junajteda. Engleski fudbaler je proveo 13 godina, a pre Murinja na „Old Trafordu“ je sarađivao sa Lujem van Galom, koji je dve godine vodio Junajted, a uručen mu je otkaz posle osvojenog trofeja u FA kupu.

Rekao sam istu stvar kada je Luj van Gal bio tamo. Bio je na udaru, ali iza zatvorenih vrata sam igračima poručivao da smo mi ti koji treba da budemo bolji. Lično mislim da nas je odlično postavio, ali mi to nismo prikazali na terenu, tako da sam siguran da se o tome priča iza scene“, istakao je nekadašnji kapiten Junajteda.

Junajted posle osam kola drži osmo mesto na tabeli Premijer lige sa 13 bodova, sedam manje od Mančester Sitija, Čelsija i Liverpula koji se nalaze na čelu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.