Rumenige: U Realu nisu strpljivi

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumenige: U Realu nisu strpljivi

Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige ocenio je da transfer Gereta Bejla u Real Madrid, vredan 100 miliona evra, predstavlja prekretnicu u fudbalu.

Bejl je poslednjeg dana prelaznog roka, 2. septembra, potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom vredan 100 miliona evra, što je novi svetski rekord u fudbalskim transferima.

I prethodni rekord držao je Real, kada je 2009. godine Mančester junajtedu platio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 94 miliona evra za Kristijana Ronalda.

Mediji su naveli da je Real tokom letnjeg prelaznog roka potrošio 181,5 miliona evra, ali i da je klub zaradio više od 100 miliona od prodaje igrača Gonzala Iguaina, Hosea Kaljehona i Raula Albiola Napoliju i Mesuta Ozila Arsenalu.

"Jedna stvar je sigurna - transfer Bejla je prekretnica u fudbalu. Ali, ne smemo da zaboravimo da je Real prodao petoricu ili šestoricu igrača i da je od tih transfera zaradio mnogo novca", rekao je Rumenige, preneli su nemački mediji.

"Koliko znam, zaradili su preko 70 miliona na transferima igrača u Napoli, ali i 50 miliona na prelazak Ozila", dodao je on.

Rumenige je ocenio da je Real Madrid jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, posle dolazaka Bejla, Iska i Asijea Iljaramendija.

"Morate da ih uvrstite na malu listu favorita. Moj kolega (predsednik Real Madrida) Florentino Peres želi ove sezone, po svaku cenu, da osvoji 10. titulu evropskog šampiona. Ljudi u Madridu nisu baš strpljivi", rekao je Rumenige.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumenige: U Realu nisu strpljivi

Izvor: B92, 04.Sep.2013

Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige ocenio je da transfer Gereta Bejla u Real Madrid, vredan 100 miliona evra, predstavlja prekretnicu u fudbalu...Bejl je poslednjeg dana prelaznog roka, 2. septembra, potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom vredan 100 miliona evra, što je novi svetski rekord u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.