Retklif neće moći da računa na podršku vlade za gradnju novog stadiona Junajteda

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 16:36

Retklif neće moći da računa na podršku vlade za gradnju novog stadiona Junajteda

Mančester junajted planira renoviranje ili gradnju novog stadiona, ali to neće ići tako glatko.

Nade Džima Retklifa, novog suvlasnika akcija Mančester junajteda, da će novcem poreskih obveznika finansirati gradnju novog stadiona, izjalovile su se na prvom koraku.

Retklif je u sredu, samo dan pošto je potvrđenja kupovina 27,7 odsto akcija Mančester junajteda, dao niz intervjua ostrvskim i svetskim medijima.

To je prvi put u poslednjih 19 godina da neko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je u vlasništvu akcija kluba sa Old Traforda, razgovara sa novinarima, pošto se niko od porodice Glejzer nije usudio da uradi tako nešto.

Retklif je na prvom koraku impresionirao odgovorima o planovima i budućnosti giganta sa severozapada Engleske, ali želja da dobije pomoć britanske vlade u izgradnju "Vemblija severa" ostaće po svemu sudeći mrtvo slovo na papiru.

Iako je pravilno podsetio da su građani severa Engleske plaćali porez od kog je išla izgradnja Vemblija i drugih velelepnih objekata na jugu Engleske, Retklif će po svemu sudeći morati da nađe drugi način da finansira ozbiljan projekat, a po svemu sudeći da zavuče ruku u spostveni džep.

Kako je preneo Tajms, njegov apel da dobije deo novca iz javnih vladinih fondova, po svemu sudeći neće biti uslišen.

Izvori iz vlade kažu da novac iz hjavnog fonda može da se iskoristi samo za projekte obmove oblasti, ali nikako stadiona.

Trejsi Krauč, bivša ministarka sporta, koja je 2021. napisala ozbiljan izveštaj o rukovođenju u svetu fudbala, navela je tada da je porodica Glejzer "investirala malo" u Old Traford dok je istovremeno izvlačila novac iz kluba.

Kako stvari stoje, želja Retklifa da Junajted dobije reprezentativan objekat u skladu sa najsavremenijim zahtevima, zahtevaće drugi vid finansiranja.

On nije krio želju da se napravi novi stadion, ali bi ta želja mogla da košta klub blizu dve milijardi funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.