Remi u derbiju, preokret Čelsija

Izvor: RTS, 01.Dec.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u derbiju, preokret Čelsija

U derbiju 13. kola Premijer lige Totenhem i Mančester junajted su odigrali uzbudljiv meč, koji na kraju nije imao pobednika. "Pevci" su u dva navrata vodili, ali je oba puta Vejn Runi uspevao da neutrališe tu prednost. Hal napravio iznenađenje i prvi put u istoriji pobedio Liverpul. Čelsi posle preokreta savladao Sautempton sa 3:1 dok je Mančester siti sigurnom igrom slavio pobedu nad Svonsijem - 3:0.

Fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Totenhema i Mančester junajteda odigrali su u Londonu nerešeno 2:2, u utakmici 13. kola engleske Premijer lige.

Totenhem je vodio u dva navrata, ali je Junajted preko dvostrukog strelca Vejna Runija uspeo da osvoji bod i tako produžio niz bez poraza na 12 utakmica.

Kajl Voker doveo je Totenhem u vođstvo u 18. minutu, a Runi je izjednačio u 32. minutu. Domaći su ponovo poveli u 52. minutu golom Sandra iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Runi u 57. minutu iz jedanaesterca.

Totenhem tako ni posle 12 utakmica nije uspeo da pobedi Mančester junajted na svom terenu.

Kapiten Junajteda Nemanja Vidić oporavio se od povrede i odigrao je celu utakmicu, a duel je zbog povrede propustio Robin van Persi.

Runi je tako sa 164 postignuta gola preuzeo peto mesto na listi najboljih strelaca Premijer lige od bivšeg igrača Liverpula Robija Faulera (163). Najbolji strelac je Alan širer sa 260 golova, a slede Endi Kol sa 189, Tijeri Anri sa 175 i Frenk Lampard sa 168 golova.

Fudbaleri Hala napravili su veliko iznenađenje pobedom nad Liverpulom od 3:1, što je prvi trijumf "tigrova" u istoriji protiv tog tima.

Džek Livermor je doveo domaće u vođstvo u 20. minutu, ali je kapiten Liverpula Stiven Džerard izjednačio sedam minuta kasnije iz sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Liverpul je mogao da preokrene rezultat u 70. minutu kada je Viktor Mozes promašio fenomenalnu šansu, što je Hal već u sledećem napadu kaznio golom veziste Dejvida Mejlera.

Konačan rezultat postavio je Martin Škrtel autogolom posle šuta Elmohamadija.

Čelsi do pobede nakon preokreta, Siti siguran 

Fudbaleri Čelsija savladali su na domaćem terenu ekipu Sautemptona sa 3:1, dok je Mančester Siti, takođe kod kuće, pobedio Svonsi sa 3:0.

Tim Žozea Murinja do planiranih bodova došao je posle preokreta, pošto su gosti šokirali Stamford Bridž vodećim pogotkom već u prvom minutu.

"Plavci" nisu bili uzdrmani nakon gola Džeja Rodrigeza, već su u nastavku smirenom i organizovanom igrom strpljivo gradili akcije i stvarali šanse.

Kejhil je izjednačio deset minuta nakon odmora, a Teri i Demba Ba obezbedili su zasluženu pobedu svom timu, koji se učvrstio na drugom mestu sa četiri boda zaostatka za vodećim Arsenalom. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović standardno je odigrao svih 90 minuta u dresu domaćina.

Mančester Siti nije dozvolio iznenađenje na svom terenu u susretu sa Velšanima i bez većih problema došao do bodova i trećeg mesta na tabeli.

Negredo je "načeo" mrežu golmana Tremela u 8. minutu, a Samir Nasri je kasnije sa dva gola potvrdio sigurnu pobedu "građana", u čijem sastavu nije bilo povređenog Matije Nastasića, dok je Aleksandar Kolarov igrao od 76. minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.