Rekordan prihod Junajteda

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 18:02

Rekordan prihod Junajteda

Mančester junajted je objavio da je u protekloj sezoni ostvario rekordan prihod.

Klub sa Old Traforda je objavio da je prihodovao 745,83 miliona evra, ali i da su izdvajanja za plate bila manja za 61 milion evra.

Ipak, ostala je briga jer je ukupan dug kluba i dalje na 618,8 miliona evra, mada je nejasno da li su vlasnici, porodica Glejzer uzeli godišnje dividende.

Budžet za plate pao je na 381,21 miliona evra ali pre svega zato što se tim nije takmičio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ligi šampiona, pa su igrači ostali bez bonusa za ovo takmičenje.

Komercijalni prihodu su po prvi šut prešli granicu od 345 miliona evra, ali je opet zabeležen gubitak u visini od 48,4 miliona evra.

Zanimljivo je da je klub ostvario rekordan prihod od ulaznica, ali treba uzeti u obzir da je dobio veliki deo novca od ugovora sa Adidadom koji važi do 2035. godine.

Navijače najviše zanima šta će biti sa prodajom kluba.

I dalje je neizvesno da li će vlasnici prihvatiti ponudu Ser Džima Retklifa o kupovini četvrtine akcija kluba kojom bi kontrolisao fudbalski sektor.

Vlasnik Ineosa je nedavano ponudio 1,61 milijardi evra, ali u klubu još nisu odlučili da li će to prihvatiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FK Mančester junajted ostvario rekordan prihod u Premijer ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023

Kasa punija za 783,5 miliona dolara...Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je danas da je u prošloj finansijskoj godini ostvario prihod od 648,4 miliona funti, odnosno 783,5 miliona dolara, prenosi AP...Engleski klub je ostvario rekordan prihid u Premijer ligi. Najnoviji finansijski podaci Mančester...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.