Rašford: Borba protiv rasizma ide u rikverc

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašford: Borba protiv rasizma ide u rikverc

Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford rekao je da borba protiv rasizma ne napreduje baš najbolje.

Rašford je preko društvenih mreža doživljavao razne neprijatnosti nakon promašenog jedanaesterca protiv Kristal Palasa, što se dešavalo i Polu Pogbi i Tamiju Abrahamu, ali i Romeluu Lukakuu na debiju za Inter.

" Kada pogledamo učestalost ovih incidenata u poslednjih nekoliko meseci to je nešto neverovatno. Uvek sam govorio da što više pričamo o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasizmu više utičemo na njegovo suzbijanje, to se već desilo. Želimo da eliminišemo to u budućnosti", jasan je bio Markus Rašford.

Na socijalnoj mreži "Tviter" je akcija protiv rasizma već pokrenuta i preko 700 naloga je zbog toga ugašeno.

"Sve što uradite na internetu je vrlo lako da se uradi. Svako od nas može da napravi nalog na nekoj društvenoj mreži i da piše šta god poželi, a da niko ne zna ko stoji iza tog naloga. Postoji stotine hiljada ljudi koji koriste moje ime na drušvenim mrežama i mogu da pišu šta god požele. Što se mene tiče, plašim se da će borba protiv rasizma otići u pogrešnom smeru", rekao je Rašford.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.