Rafael Varan na raskrsnici: Da li mu je suđen Mančester Junajted?

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafael Varan na raskrsnici: Da li mu je suđen Mančester Junajted?

Posle pet godina opet je aktuelan Old Traford

Kada se pojavio u Lansu kao supertalentovani tinejdžer koji je oduševio na debiju sa 18 godina, Rafael Varan je postao tema razgovora u najvećim evropskim klubovima. Skauti su njegovo ime posebno podebljali u tefterima i brzo se po Evropi raširila priča o Francuzu koji izrasta u vrhunskog štopera.

Varan je u tolikoj meri postao hit da su na kraju borbu za njegov potpis vodili giganti poput Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Junajteda i Real Madrida. Aleks Ferguson je bio oduševljen mladim Francuzom u kojem je video dostojnog naslednika Rija Ferdinanda i Nemanje Vidića. Junajted je bio na pragu Varanove kupovine, ali je Real Madrid izvukao džokera iz rukava u vidu Zinedina Zidana.

Tada savetnik predsednika Pereza, Zidan je lično otišao po Varana i obavio pregovore. Varanu je Zizu idol kao i većini francuskih klinaca, pa nije mogao da ostane imun na predlog legende Reala. U transferu teškom 10.000.000 evra je pojačao Real, potpisao šestogodišnji ugovor i odbio Mančester Junajted.

Polako je dobijao šansu u Realu da bi kod Ančelotija u sezoni kada je osvojena Liga šampiona prikazao sjajne partije i u sledećoj sezoni istisnuo Pepea iz startne postave. Međutim, nije uspeo da potvrdi status standardnog člana prvih 11 i opet je postao treći štoper Reala. Taj status se neće promeniti ni u sledećoj sezoni tako da je Varan jedan od onih igrača koji bi mogli da napuste Real ovog leta i za kojeg bi mogla da stigne neka velika ponuda.

Najverovatnije sa Old Traforda! Šest godina pošto je odbio Crvene đavole, Varan bi konačno mogao da obuče njihov dres.

Zidan je najavio da Varan ima svetlu budućnost, ali da ne može da mu garantuje mesto standardnog prvotimca. Ukoliko Varan donese odluka da napusti Real i izvrši pritisak na upravu kluba da ga stavi u izlog, Mančester Junajted je favorit za njegovo dovođenje. Ne samo zbog starih simpatije, već i zbog novog trenera Žozea Murinja. Portugalac je trenirao Varana tri godine u Realu i vrlo dobro zna šta može da očekuje od njega. Iako nije bio satndardan kod Murinja, Varan je bio jedan od igrača koje je Portugalac posebno cenio, a pogotovo posle dva sjajna izdanja u derbijima protiv Barselone.

Ako Varan odluči da napusti klub, Murinjo neće propustiti šansu. Takav štoper mu je neophodan u Mančester Junajtedu pored novajlije Baija i Smolinga koji je jedini siguran od aktuelnih prvotimaca.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.