Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 14:36

Prvi put s Rangnikom na kormilu

Nemački kormilar debituje danas na klupi Mančester Junajteda protiv Kristal Palasa u sklopu 15. kola Premijer lige

Čast bolje plasiranim timovima, ali Teatar snova je ovog vikenda u centru pažnje ljubitelja ostrvskog fudbala. Mančester Junajted je tokom nedelje bacio Arsenal na kolena u sklopu vanrednog kola, popravio "krvnu sliku" i sada se raduje duelu kod kuće sa Kristal Palasom. Biće to prvi meč novog menadžera Ralfa Rangnika na klupi Crvenih đavola, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i definitivno treba očekivati reakciju. Već je došlo do poboljšanja u nastupima Junajteda od odlaska Olea Gunara Solskjera sa kormila, što je i razumljivo, jer svi već igraju za svoje mesto u timu, a čak i oni koji su bili van rotacije veruju da bi mogli da imaju šansu pošto se kreće iznova.

Domaćin je tonuo sve dublje na tabeli pod palicom legendarnog Norvežanina, Majkl Kerik je ugasio požar, a nemački vizionar pozvan da izgradi temelje budućih uspeha trofejnog kluba. Rangnik je sa tribina gledao pobedu Mančester Junajteda nad Arsenalom (3:2) u poslednjem kolu, u meču u kojem je bilo prikazano nekoliko kontroverznih VAR odluka. Ipak, novi strateg posvetio je punu pažnju analizama koje bi trebalo da mu pomognu da ispuni velika očekivanja navijača.

15.00: (1,60) Mančester Junajted (4,10) Kristal Palas (6,25)

Jedan od glavnih zadataka bivšeg šefa Štutgarta, Šalkea, Hofenhajma i RB Lajpciga biće da poboljša defanzivni učinak, jer Crveni đavoli nemaju problema sa realizacijom. Nisu uspeli da sačuvaju gol u 12 uzastopnih mečeva Premijer lige na Old Trafordu, što im znatno umanjuje ofanzivne rezultate.

Pored toga, Kristal Palas je pobeđivao u Mančesteru u poslednje dve sezone i Junajted će morati da pokaže besprekoran učinak kako se to ne bi ponovo desilo. Kristijano Ronaldo, koji je premašio bilans od 800 postignutih golova u karijeri protiv Arsenala, trenutno je na koti 801 i sigurno će želeti da uveća impresivnu cifru.

Mančester Junajted je, takođe, jedini tim u ligi koji još nije uspeo da postigne gol u prvih 15 minuta utakmice. Nije ni čudo što je skoro tri četvrtine njegovih golova postignuto u drugom poluvremenu.

🧠 "I want to develop the team, train the brains and at the same time, encourage the players to do the right things.

"It’s important to win games in the first instance, and then step by step, develop the team in the right direction."#MUFC | #MUNCRY pic.twitter.com/hjw6mf92NE

U međuvremenu, igračima Kristal Palasa očigledno prija igranje u Mančesteru, pošto su nedavno šokirali i Siti sa 2:0 na Etihadu. U poslednja tri kola, međutim, londonski Orlovi nisu uspeli da trijumfuju, što je pokvarilo utisak o uvodnih 11 duela, u kojima su doživeli dva neuspeha.

Kristal Palas nema strah od Junajteda, to je evidentno posle učinka od samo dva poraza na prethodnih šest međusobnih ligaških odmeravanja snaga. Međutim, trener Patrik Vijera mora da nauči svoje momke da na vreme rešavaju izbalansirane mečeve, pošto je Palas ove godine već izgubio pet bodova zbog golova primljenih u nadoknadi vremena.

Uprkos manjim problemima sa kolenom, Ronaldo bi trebalo da bude na raspolaganju Rangniku. Defanzivac Varan i vezista Pogba sigurno neće pomoći protiv Palasa, a neizvesni su nastupi Kavanija, Šoa, Matića i Van-Bisake. U međuvremenu, pored povređenih Fergusona i Mekartura, Vijera na raspolaganju nema ni suspendovanog Vorda.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 3:2 (1:1)

/Lansini 40, Bouen 56, Masuaku 87 – Silva 28, Maunt 44/

Njukasl - Barnli (1:0)

/Vilson 40/

Sautempton - Brajton 1:1 (1:0)

/Broja 29 - Mopej 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:0)

Votford - Mančester Siti 1:3 (0:2)

/Kučo 74 - Sterling 4, Silva 31, 63/

Nedelja

15.00: (1,98) Lids (3,50) Brentford (4,20)

15.00: (1,60) Mančester Junajted (4,10) Kristal Palas (6,25)

15.00: (1,40) Totenhem (4,80) Norič (9,50)

17.30: (2,50) Aston Vila (3,35) Lester (3,05)

Ponedeljak

21.00: (3,60) Everton (3,35) Arsenal (2,20)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.