Prva mera: Retklif reže plate u Junajtedu

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 16:32

Prva mera: Retklif reže plate u Junajtedu

Džim Retklif, novi suvlasnik Mančester junajteda, sprema ozbiljne promene u funkcionisanju kluba sa Old Traforda.

Kako je preneo Miror, vlasnik Kompanije INEOS, koji od nedavno poseduje 27,7 odsto akcija Junajteda, naložiće novom izvšnom direktoru, Omaru Beradi da sredi stanje sa platama, koje su po mnogima neopravdano velike.

On je spreman da primeni formulu Mančester sitija po kojoj će igrači zarađivati veliki novac samo ako su uspešni na terenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Klub je u proteklih nekoliko godina osvojio samo pehar Liga kupa, što je daleko od ambicija.

Berada, koji je proteklih godina sa velikim uspehom radio u Mančester sitiju, sada će se sličnim poslovima posvetiti u rivalskom Junajtedu.

On se u prošlosti nije libio da kao dobar pregovarač sa igračima, odustane od transfera ukoliko to nije odgovaralo postavljenoj platnoj šemi u Mančester sitiju.

S druge strane, Junajted je godinama unazad preplaćivao igrače koji potom nisu imali adekvatan učinak na terenu.

Primera je mnogo, upečatljivi su Pol Pogba, Aleksis Sančez kao i Kristijano Ronaldo u njegovom drugom boravku u klubu.

Smanjenjem platnog budžeta, koji je prošle sezone dosegao 330 miliona funti, Junajted bi značajno uštedeo i omogućio da dovede još igrača, što če biti neophodno jer se planira ozbiljno renoviranje tima u naredne dve do tri sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.