Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 11:21

Portugalci u problemu pred Srbiju, engleski klubovi neće da puste igrače

Mančester junajted, Siti i Liverpul kažu „ne“

Utakmice sa Republikom Irskom pa Portugalijom u samo četiri dana na startu kvalifikacija mogle bi u velikoj meri da odrede sudbinu Srbije u trci za Mundijal. Raspored težak, komplikovan.

Ali, mogla bi Orlovima „pomoć“ da stigne sa neočekivane adrese – iz Engleske. Još pre dvadesetak dana pojavile su se prve informacije da će klubovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Ostrva imati pravo da ne dozvole fudbalerima iz pojedinih zemalja da otputuju na okupljanja reprezentacija, jer bi u povratku morali u desetodnevni karantin. Mada je u prvi mah malo ko verovao da bi to zaista moglo da se desi.

A, onda je Ole Gunar Solskjer izašao pred novinare nakon remija sa Kristal Palasom i rekao upravo to: da postoji velika mogućnost da Bruno Fernandeš ne dobije dozvolu kluba da se priključi reprezentaciji Portugalije u martovskim utakmicama.

Nema nikakvog smisla da igrači, koje mi plaćamo, otputuju da bi igrali za reprezentacije, a kada se vrate nazad moraju prvo u karantin na deset dana. Moraćemo o tome da popričamo sa fudbalerima“, rekao je Solskjer.

Ukoliko bi Bruno Fernandeš otišao u Portugaliju, pa se vratio u karantin, propustio bi utakmice sa Brajtonom i Totenhemom.

Glas protiv puštanja igrača digla su još dvojica trenera. Jirgen Klop je jasno poručio da ne želi da mu fudbaleri idu u martu u reprezentacije, a u njegovom sastavu je od portugalskih igrača Diogo Žota.

Razumem da fudbalski savezi imaju svoje potrebe, ali ovo je trenutak u kojem ne mogu svi da budu zadovoljni. Igrače plaćaju klubovi, a to znači da smo mi prioritet. Mislim da ćemo se svi složiti da ne možemo da pustimo igrače da odu, pa kada se vrate da ostanu deset dana u izolaciji u hotelu. To nećemo uraditi. Ali, sačekaćemo do poslednjeg trenutka, da vidimo razvoj situacije, da vidimo šta će doneti dani pred nama“, poručio je Jirgen Klop.

Sa kolegama iz Junajteda i Liverpula potpuno se složio Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija. Njegov tim je prepun reprezentativaca, a od Portugalaca tu su Bernardo Silva, Žoao Kanselo i Ruben Dijaš.

Premijer liga bi trebalo da se zabrine oko ovog pitanja. I sve druge lige. Znamo da reprezentacije moraju da igraju kvalifikacije, prijateljske utakmice, da se spremaju za Evropsko prvenstvo. Sve je to normalno. Ali, poenta je zašto je u Premijer ligi sada malo zaraženih igrača je što nigde ne putuju, kreću se od kuće do trening centra i nazad. A, ako uđu u avion, odu svako na svoju stranu sveta, onda možemo posle toga svašta da očekujemo“, objasnio je Gvardiola.

Kvaka u priči je što ova odredba o desetodnevnom karantinu ne važi za sve reprezentativce, već samo za one koji dolaze iz zemalja koje su na crvenoj listi Ujedinjenog kraljevstva. Radi se o državama koje su najugroženije koronom. Na toj listi je Portugalija, na njoj je Brazil, od jačih fudbalskih zemalja tu su i Argentina, Kolumbija, Čile, Paragvaj, Urugvaj, Peru, Južna Afrika...

Srbije nema na tom spisku, te samim tim dolazak Aleksandra Mitrovića, Luke Milivojevića ne bi bio problematičan.

Dan za okupljanje reprezentacija je 22. mart, toliko Portugalci imaju vremena da nađu rešenje za svoje fudbalere koji nastupaju na Ostrvu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.