Početak iz snova: Đorđiću kapitenska traka i pobeda u Indiji

Izvor: Blic, 26.Sep.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak iz snova: Đorđiću kapitenska traka i pobeda u Indiji

Indijska avantura Bojana Đorđića započela je na najlepši mogući način. Kapitenskom trakom na ruci i pobedom.

Đorđić, koji je u sezoni 2003/04. sa Crvenom zvezdom osvojio duplu krunu i nekoliko sezona ranije bio proglašen za najboljeg mladog igrača Mančester junajteda, u oktobru će igrati u premijernom izdanju Superlige Indije, koja broji osam klubova. Đorđić igra za tim Čenaja, a u dresu novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kluba, Bojan, koji je u Indiju stigao nedavno, u prijateljskom meču sa ekipom Ostin taun slavio je pobedu od 1:0.

Ono što je interesantno jeste da je Đorđić na ovoj utakmici nosio kapitensku traku koju mu je dodelio trener-igrač, legenda italijanskog fudbala Marko Materaci!

- Počastvovan sam što sam bio kapiten Čenaja u našoj prvoj prijateljskoj utakmici! Pobedili smo sa 1:0, a moglo je biti i ubedljivije. Odličan posao momci, ali treba još napornog rada - poručio je Đorđić preko Tvitera.

Prvo protiv Goe

Đorđićev prvi meč za bodove u novoj ligi sledi 16. oktobra. Čenaj u prvom kolu gostuje ekipi Goe za koju igra Rober Pires, a koju vodi legenda brazilskog fudbala Ziko. Prvenstvo 12. oktobra otvara meč između Atletiko Kalkute i Mumbaj sitija.

Superliga Indije je novi projekat čiji je cilj razvoj fudbala u jednoj od najmnogoljudnijih zamalja sveta. Prvenstvo počinje 12. oktobra i završava se 20. decembra, a pored Đorđićevog Čenaja, takmiče se i Atletiko Kalkuta, Delhi Dinamoz, Goa, Pune siti, Kerala Blasters, Mumbaj siti i Nortist junajted.

Sam Čenaj je pojačan sa nekoliko kvalitetnih imena iz evropskog i brazilskog fudbala. Uz Đorđića i Marka Materacija, koji će obavljati dvostruki posao, tu su i nekadašnji igrač Šahtjora, Galatasaraja i Santosa, Elano, koji je odigrao 50 utakmica u dresu reprezentacije Brazila, i Francuz Bernar Mendi, nekadašnji fudbaler Pari Sen Žermena i Hala.

Tu su i manje poznati Eduardo Silva i Kristijan Idalgo Gonzalez, dok je još jedno interesantno ime Francuz Mikael Silvestre, Đorđićev nekadašnji saigrač u Mančester junajtedu. Silvestre je igrao i za Inter, Verder i Arsenal.

- U ovoj ligi sve se vrti oko tima, ne nas individualaca. U ovom projektu smo svi zajedno - izjavio je Đorđić posle pobede nad Ostin taunom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.