Pardju: Junajted oštetio Zahu

Izvor: B92, 16.Mar.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pardju: Junajted 'oštetio' Zahu

Menadžer Kristal Palasa Alan Pardju smatra da je Mančester Junajted 'oštetio' Vilferda Zahu i zaustavio njegov napredak.

Mladi krilni napadač bio je poslednja akvizicija ser Aleksa Fergusona pred odlazak u penziju, kada je plaćen 15 miliona funti, ali je odigrao samo tri meča pod komandom Dejvida Mojsa.

Usledila je pozajmica u Kardif Siti, a šest meseci kasnije i povratak u klub u kome je ponikao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi ga Palas na kraju otkupio za šest miliona funti.

"Radi se o dve stvari kada je on u pitanju. Prva, ne vidim ga da se smeje dovoljno često, a drugo – svaki neuspeh smatra velikim razočaranjem. To je školski primer 'oštećenog igrača'", smatra Pardju, "Ono što želim time da kažem je da kada mu ne prođe pâs on bude potišten, ne previše dugo, samo nekoliko sekundi, ali i to je dovoljno da se u Premijer ligi nešto dogodi".

Dvadesetdvogodišnji Englez je od povratka u klub u kome je ponikao odigrao 22 meča i postigao dva pogotka.

"On to radi i na treningu, a ja o svemu ovome javno govorim jer mislim da je važno da shvati da takav stav mora da nestane. Kada bi zaigrao sa malo više osmeha sve bi bilo moguće. Smatram da je prerano otišao u Junajted, kao mlad igrač koji nije dobio ni previše šansi ovde. Mora što pre sve to da ostavi iza sebe i nastavi da gradi svoju karijeru ponovo", zaključio je Pardju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.