Paketa razigravao, Boven i Kudus presudili Junajtedu VIDEO

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 16:27

Paketa razigravao, Boven i Kudus presudili Junajtedu VIDEO

Fudbaleri Vest Hema savladali su Mančester junajted kod kuće rezultatom 2:0 u meču 18. kola Premijer lige.

Rani subotnji program se ponovo pokazao neplodnim, barem kada je prvo poluvreme u pitanju.

Na poslednjih osam utakmica koje su počinjače od 13.30 je postignuto samo dva gola u prvih 45 minuta. Na šest od osam utakmica se odlazilo na pauzu bez golova, a tako je bilo i na ovoj.

Viđeno u prvom poluvremenu možda još bolje ilustruje podatak da su "crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << đavoli" bili bez šuta dobrih pola sata, što je njihov ovosezonski rekord.

Prvo uzbuđenje je viđeno u 56. minutu kada je Džerod Boven bio najviši u skoku i udarcem glavom testirao Andrea Onanu, ali je kamerunski čuvar mreže bio na oprezu.

Međutim, nekadašnji golman Ajaksa i Intera nije imao rešenje za engleskog reprezentativca u 72. minutu kada je Boven postigao svoj 11. gol u Premijer ligi ove sezone.

Sjajno je kombinovao sa Lukasom Paketom, a Brazilac je iz duplog pasa majstorskom, dubinskom loptom doveo Bovena samog pred Onanu. Istina, uspeo je golman Junajteda da odbrani prvi pokušaj protivničkog napadača, ali se ovom odbila lopta.

Već u 78. minutu je morao ponovo da vadi loptu iz mreže, nakon velike greške Kobija Meinoa. Mladi Junajtedov vezista je pored Alehandra Garnača i Vilija Kambvale, bio jedan od trojice tinejdžera što je bio peti put u istoriji kluba iz Mančestera da na teren od starta pošalje toliko mladih igrača.

Nije se baš to isplatilo Eriku Ten Hagu, pa je Meino u opasnoj zoni izgubio loptu, da bi potom Paketa proigrao Mohameda Kudusa. Reprezentativac Gane se sjajno snašao i oslobodio protivničkih čuvara i potom postavio konačan rezultat.

Vest Hem je sa ova tri boda napredovao za isto toliko mesta. Prestigli su Brajton, upravo Junajted i Njukasl i stigli do šeste pozicije uz napomenu da "svrake" tek treba da odigraju svoj meč.

U narednom kolu "čekićari" igraju protiv Arsenala u gostima, dok će Junajted ugostiti Aston Vilu.

Premijer liga, 18. kolo

Subota:

Vest Hem – Mančester junajted 2:0 (0:0)

Boven 72, Kudus 78

16.00 Fulam – Barnli

16.00 Luton – Njukasl

16.00 Notingem Forest – Bornmut

16.00 Totenhem – Everton

18.30 Liverpul – Arsenal

Mančester siti – Brentford odloženo

Nedelja:

14.00 Vulverhempton – Čelsi

Četvrtak:

Kristal Palas – Brajton 1:1 (1:0)

Aju 45+1 – Velbek 82

Petak:

Aston Vila – Šefild junajted 1:1 (0:0)

Zaniolo 90+8 – Arčer 87

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Totenhem preživeo Everton – Luton iznenadio Njukasl VIDEO

Izvor: B92, 23.Dec.2023

Fudbaleri Totenhema su savladali Everton u Londonu, rezultatom 2:1 (2:0), u okviru 18. kola Premijer lige..."Pevci" su mnogo bolje ušli u meč i zahvaljujući golovima u prvom poluvremenu došli do trijumfa...Totenhem je ostvario treću pobedu u nizu i trenutno se nalazi na četvrtom mestu u engleskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.