PL: Junajted rasterao Lisice za 20 minuta

Izvor: B92, 24.Sep.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Junajted 'rasterao' 'Lisice' za 20 minuta

Ekipa Mančester Junajteda pokazala je da je izašla iz male krize, pošto je na otvaranju šestog kola Premijer lige ubedljivo savladala Lester Siti – 4:1 (4:0).

'Crveni đavoli' su, posle trijumfa nad Nortempton Taunom u Liga Kupu, kojim su prekinuli seriju od tri poraza, zabeležili drugi uzastopni trijumf, dok su 'Lisice' pretrpele treći poraz u sezoni.

U uvodnih dvadeset minuta igre nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << previše uzbuđenja, ni pravih šansi, ali je tim Žozea Murinja onda odigrao furiozno do poluvremena i rešio pitanje pobednika.

Prednost domaćinu doneo je Kris Smoling posle korneta Dejlija Blinda u 22. minutu, da bi petnaest minuta kasnije Huan Mata duplirao vođstvo, posle kombinacije Pola Pogbe i Džesija Lingarda.

U 40. minutu već je bilo 3:0, a i ovoga puta je Blind započeo akciju iz kornera, Mata je sa ivice peterca produžio loptu na centar peterca, a Markus Rašford lagano pogodio praznu mrežu.

Pobedu Mančesteru, iako ni prvi deo igre nije bio gotovo, doneo je Pol Pogba u 42. minutu, krunisavši svoju najbolju partiju od povratka na Old Traford – kada je glavom, posle još jednog savršenog centaršuta Blinda, zakucao loptu u gol 'Lisica'.

Drugo poluvreme bilo je daleko manje sadržajnije, a tačku na meč stavio je rezervista šampiona Engleske Damaraj Grej, koji je posle sjajnog prodora uputio još bolji udarac u same rašlje gola Davida de Hee.

U tradicionalnom popodnevnom terminu, od 16 časova, lider Mančester Siti gostuje Svonsi Sitiju, dok Liverpul čeka Hal Siti, a veliki derbi Londona igra se od 18.30 na Emirejtsu – gde će Arsenal ugostiti Čelsi.

U nedelju je na programu susret Vest Hem Junajteda i Sautemptona, dok se u ponedeljak sastaju Barnli i Votford.

Tabela:

1. Mančester Siti 5 5 0 0 15:4 15

2. Everton 5 4 1 0 10:3 13

3. Mančester Junajted 6 4 0 2 12:7 12

4. Totenhem Hotspur 5 3 2 0 8:2 11

5. Arsenal 5 3 1 1 12:7 10

6. Čelsi 5 3 1 1 10:6 10

7. Liverpul 5 3 1 1 11:8 10

8. Kristal Palas 5 2 1 2 7:5 7

9. Votford 5 2 1 2 10:9 7

10. Vest Bromič Albion 5 2 1 2 6:5 7

11. Hal Siti 5 2 1 2 6:7 7

12. Lester Siti 6 2 1 3 8:11 7

13. Midlsboro 5 1 2 2 5:7 5

14. Sautempton 5 1 2 2 4:6 5

15. Svonsi Siti 5 1 1 3 4:7 4

16. Barnli 5 1 1 3 3:8 4

17. Bornmuth 5 1 1 3 3:9 4

18. Vest Hem 5 1 0 4 7:13 3

19. Sanderlend 5 0 1 4 3:9 1

20. Stouk Siti 5 0 1 4 3:14 1

Gosti su se od starta odlučili za svoju igru, zaigrali su duboko u odbrani i čekali grešku domaćina. Junajted je to iskoristio i krenuo da preti, ali Zlatan Ibrahimović najpre nije uspeo da pogodi gol iz voleja, da bi potom poslao prejaku loptu za Markusa Rašforda.

Međutim, 'Lisice' su se ubrzo oslobodile i počele da koriste prostor na bokovima, pa su i one uskoro imale prvi korner. Ni Lester nije imao previše uspeha ispred gola rivala, što je dovelo do toga da u uvodnih dvadeset minuta igre ne vidimo pravu šansu.

Ali, samo nekoliko minuta kasnije 'Crveni đavoli' stigli su do vođstva, posle udarca iz ugla u 22. minutu. Dejli Blind izveo je udarac iz ugla i poslao loptu na drugu stativu, a Kris Smoling sjajno skočio i uspeo da savlada Ron-Roberta Cilera – 1:0.

Vođstvo je totalno razigralo i ubrzalo domaćina, koji je u narednih pet minuta mogao da stigne do velikih 3:0.

Ipak, prvo Markus Rašford nije uspeo da završi sjajnu kontru Andera Erere, odnosno pâs spoljnom Zlatana, da bi Šveđanin već u sledećem napadu poslao strahovit volej iz okreta, posle lopte Pola Pogbe, ali je lopta završila tik iznad prečke.

Junajted je nastavio da napada i u preostalih petnaestak minuta prvog dela igre, što mu se isplatilo još jednom – ovoga puta u 38. minutu. Posle akcije po desnom krilu Pogba je poslao novu dobru loptu, sada do Džesija Lingarda koji je 'ostavlja' Huanu Mati, a Španac sa ivice kaznenog divnim udarcem pogađa dalji ugao gola Lestera – 2:0.

'Lisice' su u tim trenucima delovale totalno pogubljeno, a tim Žozea Murinja to je maksimalno kaznio do odlaska na odmor. U 40. minutu videli smo akciju domaćina u maniru onih sa malog fudbala – Blind je brzo izveo korner po zemlji na prvu stativu, Mata je produžio loptu po liniji do sredine peterca, a Rašford lagano pogodio praznu mrežu – 3:0.

Ni to nije bilo sve u prvih 45 minuta igre, pošto je do odlaska na odmor Pol Pogba postigao svoj prvi pogodak od povratka na Ostrvo i svoj klub. Igrao se 42. minut, ponovo se Blind našao u ulozi inicijatora, tačnije – ovoga puta kao direktni asistent, poslao je centaršut iz kornera na peterac, a Francuz glavom zakucao loptu u gol – 4:0.

Klaudio Ranijeri reagovao je na očajnu igru svoje ekipe u prvom delu sa dve izmene odmah na startu, pa je Endi King zamenio Rijada Mahreza, a Demarej Grej Džejmija Vardija.

Međutim, to nije donelo previše efekta u igri Lestera, pošto je Junajted i dalje bio taj koji je kontrolisao igru i stvarao šanse, da bi posle nekoliko nepreciznih pokušaja Ibrahimovića Italijan napravio i treću izmenu – u 62. minutu Mark Olbrajton ustupio je svoje mesto Džefriju Šlupu.

Tri minuta ranije, u 59. minutu, videli smo najlepši pogodak na meču. Rezervista Grej prošao je po levom boku i ušao ka sredini, na nekih 25 metara od gola, pre nego što je uputio fenomenalan udarac u bliže rašlje gola Davida de Hee 4:1.

Usledio je novi nalet Junajteda, dok je Lester ponovo čekao svoju šansu iz kontre. I dalje je prednjačio Ibrahimović, ali se mora istaći da je Pol Pogba odigrao daleko najbolji meč kao najskuplji igrač sveta.

Bio je deo svake akcije, pri tom sjajno sarađivajući sa Džesijem Lingardom, ali i Ibrom.

U međuvremenu reagovao je i Murinjo, pa je Majkl Karik ušao na mesto Džesija Lingarda, a nešto kasnije je Vejn Runi zamenio Markusa Rašforda.

Ipak, kako se susret bližio kraju tempo susreta je značajno opao, domaćin nije previše zapinjao, dok Lester nije imao rešenja u poslednjoj trećini terena, pa nije uspeo da ugrozi Španca na golu Junajteda.

Do kraja smo videli samo još ulazak Ešlija Janga umesto Huana Mate, pa je Portugalac zabeležio prvi trijumf nad Italijanom na suprotnoj klupi posle četiri meča bez pobebe. Ta serija Ranijerija počela je još za vreme dok je bio trener Rome, odnosno dok je Murinjo bio na klupi milanskog Intera.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aguero kida - 10 u nizu za perfektni Siti! Kutinjova lepotica začinila Liverpulovu peticu, Totenhem drugi! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2016

Everton zaustavljen na Vitaliti stadionu, Stouk i dalje bez prvenca, Palas do pobede posle 0:2..Rashodovana mašina sa kraja prošle sezone sada radi bez greške. Pepu Gvardioli trebalo je samo par meseci da od Mančester Sitija napravi aždaju koja seje strah i trepet po Premijer ligi. Danas je ujedao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.