PL - Golmani režirali nulu na Old Trafordu, Arsenal lider!

Izvor: Sportske.net, 28.Dec.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL - Golmani režirali 'nulu' na "Old Trafordu", Arsenal lider!

Derbi susret 19. kola na "Old Trafordu" završen je remijem bez golova za koji su zaslužni fantastični golmani dveju ekipa. Arsenal noći na vrhu, Tadiću "ukrali" gol u porazu "Svetaca".

Mnogo uzbuđenja i prilika za pogotke videli smo večeras u derbi susretu 19. kola Premijer lige između Mančester Junajteda i Čelsija, ali je utakmica na kraju završena najnepopularnijim rezultatom.

Mančester Junajted i Čelsi remizirali su rezultatom 0:0 na "Old Trafordu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a najveći krivci za "nulu" u derbiju bili su golmani David De Hea i Tibo Kurtoa koji su branili sve što je išlo u okvir golova.

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je već u 3. minutu kada je Huan Mata prošao po desnoj strani a onda zatresao prečku gola gostujuće ekipe. Dva minuta kasnije Junajted je umalo kažnjen ali je David De Hea izveo prvu od tri maestralne intervencije na večerašnjem susretu posle udarca Džona Terija.

Narednu priliku za vođstvo Mančester Junajted je imao preko Marsijala koji je odlično izbacio Branislava Ivanovića ali se stativa isprečila lopti na putu ka mreži.

Do odlaska na odmor domaćin je imao još jednu dobru priliku preko Vejna Runija koji je sa više od 20 metara zagrejao dlanove dobro postavljenog Tiba Kurtoe.

Nastavak utakmice doneo je još mnogo uzbuđenja, najpre pred golom Davida De Hee koji sa dve maestralne intervencije sprečava Pedra Rodrigeza i Cezara Azpilikuetu da donesu prednost Čelsiju.

Usledila je prva od dve sporne situacije u šesnaestercu Čelsija pošto je Vilijan rukom umirio loptu ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Novu sjajnu priliku za vođstvo Mančester je imao preko Erere u 56. minutu ali je onda na scenu stupio Tibo Kurtoa koji brani zicer i ostavlja Čelsi u egalu.

Neverovatno je šta je srpski internacionalac Nemanja Matić promašio u 62. minutu kada je posle kontranapada sam izašao pred De Heu ali je tukao visoooooko preko gola.

Minut nakon prilike u kojoj se našao Nemanja Matić u šesnaestercu Čelsija biva oboren Huan Mata i čini se da je domaći tim u toj situaciji oštećen za penal!

Nemanji Matiću za promašaj se odužio Vejn Runi u 86. minutu kada je ostao sam na drugoj stativi ali je umesto u mrežu loptu poslao u pod svodove krova stadiona "Old Traford".

Na kraju ostaje žal što nije bilo golova jer smo videli mnogo dobrih prilika na večerašnjoj utakmici, a sa ovim remijem ostaje otvoreno pitanje smene trenera u Junajtedu pošto Luj van Gal nije ostvario pobedu na poslednje dve utakmice.

Najviše razloga za zadovoljstvo pred poslednji meč 19. kola ima ekipa Arsenala koja je golovima Gabrijela i Ozila savladala Bornmaut i izbila na čelo tabele barem do utorka uveče kada Lester igra protiv Mančester Sitija.

Sautempton je posle vođstva na "Upton Parku" doživeo poraz rezultatom 2:1 a Dušan Tadić je ostao uskraćen za gol koji je pripisan prvotimcu protivničke ekipe.



Standings provided by Sofascore LiveScore

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matić se obrukao na OT, Arsenal lider

Izvor: B92, 28.Dec.2015

Mančester Junajted i Čelsi remizirali su bez golova na Old Trafordu, u derbiju 19. kola Premijer lige...Tako je Junajted okončao niz od tri poraza, ali je produžio seriju bez pobede na osam mečeve, pa će ovaj bod teško sačuvati posao Luju van Galu...S druge strane, Gus Hidink je i dalje bez pobede...

Nastavak na B92...

Runi se "raspada", zaslužuje li EP?

Izvor: Sportske.net, 29.Dec.2015, 12:23

Vejn Runi je u očajnoj formi ove sezone, 2 gola na 15 utakmica za jednog napadača Mančester junajteda je baš malo...Niko se od fudbalera Mančester junajteda ove sezone nije proslavio osim eventualno De Hee i Smolinga u par utakmica, a čovek koji je doživeo najviše kritika jeste Vejn Runi...Ove...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.