OGS doveo dvojicu Norvežana

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGS doveo dvojicu Norvežana

Kardif Siti objavio je u sredu da su u klub stigla prva dva pojačanja ovog januara - Norvežani Magnus Volf Ejkrem i Mats Meler Deli.

Velški klub je na samom kraju 2013. doveo na klupu Olea Gunara Solšera, koji odlično poznaje oba fudbalera.

Ejkrem i Deli prošli su školu Mančester Junajteda u vreme kada je "ubica dečjeg lica" bio na čelu rezervnog tima na Old Trafordu, a zatim ih je Ole sa sobom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odveo u Molde, koji je doveo do dve vezane titule prvaka Norveške.

Ejkrem (23) je bio u oba šampionska tima kluba iz rodnog grada, a tokom leta je prešao u holandski Herenven, odakle je u Kardif stigao za 2 miliona funti. Standardni je norveški reprezentativac, sa 13 nastupa u poslednje dve godine.

Detalji Delijevog transfera nepoznati, dok se administrativni detalji ne reše u narednih nekoliko sati. Deli (18) je važio za jednog od najvećih talenata u Junajtedovoj školi, a u Molde je stigao prošlog leta. Već je debitovao za seniorsku reprezentaciju.

Posle 20 kola Kardif zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige sa 18 bodova, jednim više od crte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.