Novi suvlasnik Junajteda želi da sruši Old Traford

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 15:47

Novi suvlasnik Junajteda želi da sruši Old Traford

Ser Džim Retklif navodno je izjavio je da mora da sruši Old Traford kao deo revolucije Mančester junajteda.

Najbogatiji Britanac je konačno kompletirao kupovinu 25 odsto suvlasništva u Junajtedu na Badnji dan u Engleskoj.

Retklif će preuzeti sportski sektor kluba, ali planira da uloži novac i u unapređenje infrastrukture.

Planira da izdvoji 300 miliona evra ličnog novca na renoviranje trening centra i stadiona.

Međutim, Retklif smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da to neće biti dovoljno jer je "Teatar snova" poprilično zastareo u odnosu na savremeno potrebe fudbala.

Stoga planira da sruši kultni stadion kapaciteta 74.031 mesta, po čemu je najveći u Premijer ligi, a drugi u Engleskoj posle londonskog Vemblija.

Junajted igra na Old Trafordu od 1910. godine, a iako je poslednjih godina na njemu bilo radova, pre svega u prošitenju kapaciteta, nije bilo većih održavanja objekta otkako su klub preuzeli Amerikanci.

"Osećam da bi izgradnja novog stadiona mogla da bude najisplativije rešenje", smatra Kris Li, direktor arhitektonske firme Populus koja je pre četiri godine nudila tri potencijalna rešenja vlasnicima Junajteda za Old Traford.

Populus je osim izgradnje novog stadiona predložio još proširenje južne tribine, te manju rekonstrukciju.

Li smatra da bi Junajted mogao da nastavi da koristi teren Old Traforda dok traje izgradnja novog objekta, s obzirom da u okolini postoji velika građevinska površina.

To bi značilo da klub ne bi ostao bez prihoda od prodaje karata, koji su važan deo finansijskog poslovanja kluba s obzirom da je Junajted najgledaniji tim u Premijeršipu.

Spekuliše se da bi izgradnja novog stadiona mogla da košta Junajted oko 2,5 milijardi evra, a to bi moglo da utiče na transfer politiku kluba.

Ipak, generalni stav mančunijanske javnosti je da Junajted mora da reši problem sa Old Trafordom, za koji je bivši fudbaler kluba Geri Nevil rekao da se "raspada na komadiće" i za to okrivio Glejzere zbog manjka ulaganja u klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Retklifovo pismo navijačima Junajteda: Bićemo čuvari našeg kluba

Izvor: B92, 26.Dec.2023

Ser Džim Retklif, vlasnik četvrtine akcija Mančester junajteda, sprema ozbiljne promene u klubu sa Old Traforda...Dva dana pošto je objavljen njegov dolazak u klub posle kupovine 25 odsto akcija za 1,25 miliona funti, spekuliše se šta će prvo uraditi vlasnik INEOS-a...Retklif, koji je inače deklarisani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.