Novi remi Junajteda, debakl Liverpula, Čelsi kapitulirao u 13. sekundi!

Izvor: Blic, 01.Dec.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi remi Junajteda, debakl Liverpula, Čelsi kapitulirao u 13. sekundi!

Fudbaleri Totenhema brzo su se oporavili od lekcije od Mančester sitija (6:0) i u svom prvom narednom nastupu u Premijer ligi odigrali nerešeno, 2:2, sa Mančester junajtedom. Liverpul je doživeo pravi debakl na gostovanju Halu, izgubivši sa 3:1 od domaće ekipe koja je mogla i ubedljivije da savlada "crvene".

Burno je tekao meč na Vajt Hart Lejnu još od samog starta, a već u 18. minutu domaćin je poveo i to lukavo izvedenim slobodnjakom od strane Kajla Vokera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Runi pretekao Faulera

Na listi najboljih strelaca Premijer lige svih vremena nalaze se Alan Širer (Blkeburn, Njukasl) sa 260 golova, sledi ga Endrju "Endi" Kol (Njukasl, Mančester junajted, Blekburn, Fulam, Mančester siti, Portsmut) sa 188, zatim Tijeri Anri koji je svih 175 golova dao za Arsenal, potom Frenk Lampard (Vest Hem, Čelsi) sa 168, dok je Vejn Runi (Everton, Mančester junajted) sa svoja dva gola Totenhemu stigao do 164, i tako pretekao Robija Faulera koji je, nastupajući za Liverpul, Lids i Mančester siti, dao 163 gola u Premijer ligi.

On je loptu uputio po zemlji, a kako su svi igrači Junajteda koji su bili u živom zidu baš tada skočili, nemoćni golman De Hea nije mogao da spreči pogodak jer je, snažno upućena, lopta ušla posred gola.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Očajna rekacija strelca Vokera pred svojim golmanom, Ugom Ljorisom, omogućila je Vejnu Runiju da se proslavi, jer mu je rival servirao loptu kao na tacni, a napadač gostujućeg tima iz Mančestera se potom pružio i skrenuo je u mrežu za 1:1.

Tim rezultatom otišlo na veliki predan, a nedugo nakon što su se igrači vratili iz svlačionica Brazilac Sandro je fenomenalnim udarcem sa distance pogodio same rašlje gola Junajteda i vratio prednost Totenhemu, a Runi je, iz penala koji je Ljoris skrivio oborivši Velbeka, poravnao na 2:2 i svojim 164 golom u istoriji Premijer lige došao na peto mesto njenih najboljih strelaca u istoriji.

Nemanja Vidić je odigrao ceo meč za Mančester junajted, a u 89. minutu dobio je žuti karton zbog povlačenja Džermejna Defoa sa leđa.

Liverpul se proveo "kao bos po trnju" na gostovanju Halu, koji je u velikom stilu trijumfovao sa 3:1.

Martin Škrtel bio je tragičar ovog poraza "crvenih" jer je direktno učestvovao u menjanju pravca kretanja lopte kod dva gola domaćih. Najpre prilikom šuta Livermora za 1:0 u 20. minutu, a onda i u 87. minutu kada je mnogo više uticao na let lopte i Minjolea ostavio potpuno nemoćnim. U međuvremenu, Liverpul je davao znake života, ali ne baš nekom igrom za pohvalu.

Na 1:1 izjednačio je lukavo izvedenim slobodnim udarcem, u golmanov ugao, Stiven Džerard, ali je Hal preuzeo incijativu u drugom poluvremenu i bio daleko opasniji po gol od svog rivala. Mejler je iz jedne gužve vratio prednost domaćinu, a onda je Škrtel probao da uklizavanjem zaustavi kontru suparnika, ali sve što je uspeo je da felš udarac Toma Hadlstona skrene u sopstvenu, mrežu Liverpula za konačnih 3:1 i veliko slavlje na tribinama na kojima su navijači i ovoga puta protestovali zbog najavljene promene imena kluba u "Hal tigrovi".

Hal je mogao i do ubedljivijeg trijumfa u samoj završnici meča, no sjajna a jednostavna kontra "u tri poteza" nije okončana pogotkom iako je Ahmed Elmohamadi izašao sam pred Minjolea. I pored toga što je rezultat ostao nepromenjen, publika je proslavila prvi trijumf Hala nad Liverpulom u klupskoj istoriji.

Čelsi je već u 13. sekundi primio gol od Sautemptona, koji je na Stamford bridžu poveo posle loše intervencije Mikaela Esijena, koji je tako na nesrećan način obeležio svoj prvi premijerligaški nastup u ulozi startera još od maja 2012. Lopta je pala pravo pred Džeja Rodrigeza, a ovaj uspeo da zatrese mrežu "plavaca" i tako posle Asmira Begovića i Hesusa Navasa postane treći igrač u engleskom šampionatu koji je u 13. sekundi meča ove sezone postigao gol.

Poluvreme je završeno vođstvo Sautemptona od 1:0, a istim rezultatom, doduše na svom terenu, Mančester siti vodi protiv Svonsija zahvaljujući sjajnom slobodnom udarcu Hesusa Navasa.

Premijer liga, 13. kolo:

Subota:

Aston Vila - Sanderlend 0:0

Kardif - Arsenal 0:3 (0:1)

(Remzi 29, 90+3, Flamini 86)

Everton - Stouk 4:0 (1:0)

(Deulofeu 45, Kolmen 49, Ovijedo 58, Lukaku 78)

Norič - Kristal Palas 1:0 (1:0)

(Huper 30)

Vest Hem - Fulam 3:0 (0:0)

(Diame 47, Kole 82, 89)

Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

(Gufran 36, Sisoko 56 - Bunt 52)

Nedelja:

Totenhem - Mančester junajted 2:2
(1:1)

(Voker 18, Sandro 54 - Runi 32, 57 pen.)

Hal - Liverpul 3:1

(Livermor 20, Mejler 72, Škrtel 87 a.g. - Džerad 27)

17:10 Čelsi - Sautempton

17:10 Mančester siti - Svonsi

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sautempton daje i prima najbrže golove: Čelsi kapitulirao posle 13 sekundi!

Izvor: Sportal.rs, 01.Dec.2013

Fudbaleri Čelsija primili su gol od Sautemptona posle samo 13 sekundi! U 13. kolu Premijer lige, "plavci" su na svom "Stamford bridžu" kapitulirali u uvodnim sekundama meča, nakon velike greške Mikaela Esijena.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.