Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 22:37

Nikad viđeno: Juventus posle 4.371 utakmice sastavio odbranu bez Italijana

Čekalo se 123 godine

Diči se Mančester junajted podatkom za dubok naklon: više od 4.000 utakmica uzastopno ima makar jednog igrača poniklog u Akademiji među prvih 11. Dičio se i Juventus da je od postanka kluba na svakom meču imao bar jednog Italijana, bilo među stativama bilo u odbrani.

Dičio se, više ne. Jer, na susretu Lige šampiona sa Ferencvarošem prvi put se desilo da Stara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dama izvede tim bez domaćeg fudbalera u defanzivi, ako se pod tim terminom računa i golman.

Prošle su 123 godine i tačno 4.371 utakmica tokom kojih je ovaj niz trajao. Prekinut je zato što se Juve letos rešio Matije de Šilja i Danijelea Ruganija, što se smanjila uloga Đanluiđija Bufona, što su Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini povređeni, a levi bek Đanluka Frabota ostao kao ispomoć na klupi.

Otuda, trener Andrea Pirlo je bio prinuđen da sastavi sledeću odbranu: Vojčeh Ščensni (Poljska), Huan Kvadrado (Kolumbija), Danilo (Brazil), Matijs de Liht (Holandija) i Aleks Sandro (Brazil).

Istorija u Torinu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Može li Pirlo protiv istorije Juventusa? Albanac pogodio, ne sluti na dobro... (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2020

Na poluvremenu je 1:1, ali izdanje "bjankonera" ne obećava...Juventus je večeras prvi put u svojoj istoriji dugoj 123 godine izveo tim koji u svojoj odbrani (računajući i golmana) nema niti jednog Italijana...Za to je bila potrebna 4371 utakmica i da na klupu stigne Andrea Pirlo koji je sasvim sigurno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.