Ne pomaže ni vriska na igrače, Murinju potpisan otkaz? Legenda na vratima, koliko će sve koštati Junajted?

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne pomaže ni vriska na igrače, Murinju potpisan otkaz? Legenda na vratima, koliko će sve koštati Junajted?

Portugalac na pozajmljenom vremenu, posle Njukasla i pauze, slede Čelsi, dva puta Juventus i Siti. Koliko bi koštao odlazak i ko će biti novi menadžer?

Stvari su sve bliže raspletu u Mančester Junajtedu, izvori iz kluba potvrđuju da će Murinjo biti smenjen, ako izgubi jedan od naredna dva meča, protiv Njukasla na "Old Trafordu" i na gostovanju kod Čelsija.

Njega čekaju i dva meča sa Juventusom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Ligi šampiona, plus sudar sa Sitijem, ali bi sudbina trenera mogla da bude rešena pre toga.

Prema nekim informacijama, raskid bi koštao 20 miliona evra, naime Murinjo bi bio spreman na takav dogovor, pošto ima ugovor do 2020. a prima 15 miliona godišnje. To bi mu odvezalo ruke i za novi posao koji se pominje.

Ali, da li će Zinedin Zidan sesti na klupu?

Prilično je neizvesno, Francuz je skeptičan prema tome da preuzme ekipu u ovakvom stanju, ali "Đavoli" nemaju vremena da čekaju.

Zbog toga će navodno posao biti ponuđen klupskoj legendi Rajanu Gigsu koji je postao selektor Velsa, vodio je već kao privremeni menadžer klub posle smene Mojesa, ali nikada nije dobio šansu.

Gigs će teško odbiti poziv, jasno je da bi Velšanin jednostavno morao da ispuni svoj san i postane menadžer Junajteda za šta je projektovan na neki način u vreme Ser Aleksa Fergusona.

On je počeo posao u Velsu, pre toga je bio pomoćnik Van Galu, ali kada je stigao Murinjo 2016. napustio je klub. Od januara ove godine je na klupi Velšana, nasledio je Gerija Kolmana. Na pet utakmica je vodio "Zmajeve", dobio dve, ima remi i poraz, u Ligi nacija startovao je porazom u Danskoj i pobedom protiv Republike Irske.

Pretpostavlja se da bi tražio ugovor na najmanje tri godine i mogućnost mirno da radi.

Vratimo se Murinju, on je pokušao da probudi igrače, mediji pišu da je hotel u Lovriju u ponedeljak uveče odjekivao od njegove vike na sastanku pred Valensiju. Ali, ako je suditi po igri, čini se da nije imalo efekta.

Igrači su ohrabreni od strane kluba da podrže trenera, to su učinili Šo i Felaini, a Pogbi je, kako rekosmo, zabranjeno da daje izjave, što opet govori o odnosima u klubu...

No, da sačekamo prvo duel sa Njukaslom, mada su mnogi mišljenja da bi pobedom Murinjo samo odložio otkaz koji mu je već napisan...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.