Najskuplja pojačanja Junajteda se uglavnom pokažu kao promašaji

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 23:40

Najskuplja pojačanja Junajteda se uglavnom pokažu kao promašaji

Pol Pogba je i dalje neprikosnoven, iza njega blizu je i Hari Megvajer. U njihovom slučaju krilatica "koliko para, toliko muzike" se ne može primeniti.

Mančester junajted je završio, sada i zvanično, transfer Mejsona Maunta iz Čelsija i taj posao koštao je klub sa Old Traforda 64 miliona evra - samo na ime obeštećenja.

Plata, bonusi i ostali troškovi su posebna priča.

No, ovde pričamo o visini obeštećenja, važnog iz tog razloga što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sada Maunt popeo visoko na listi igrača za koje je slavni klub izdvojio ogroman novac.

Maunt je ušao na Top 10 listu igrača za koje je Mančester dao najviše novca.

To, naravno, ne znači da će Maunt biti i neko ko će ostaviti dubok trag u klubu, baš naprotiv, sudeći prema istoriji velikih transfera Junajteda novajlija iz Čelsija nema neke velike šanse da postane neko važan za istoriju kluba.

To pokazuje i pomenuta lista.

Naime, dva od tri najskuplje plaćena pojačanja u istoriji kluba su zapravo promašaji: Pol Pogba i Hari Mevajer.

I nisu jedini.

Pogba je plaćen 105 miliona evra i teško da iko može reći da je Francuz uradio velike stvari u klubu (naspram očekivanja i uloženog novca), dok je Megvajer plaćen 87 miliona evra.

O njegovim partijama je suvišno i pričati iako je neozbiljno reći da je u pitanju amater kako ga sada, posle svega što je dao klubu, i pre svega što nije dao, vide navijači i Junajteda ali i drugih klubova.

Drugi na listi je Brazilac Entoni koji je minulog leta stigao na "Old Traford" iz Ajaksa za takođe veliki novac - 95 miliona evra.

Prethodna sezona bila mu je prva u klubu, pokazao je kakav je majstor, da može biti vođa tima međutim prerano je donositi bilo kakve zaključke o njemu.

Sančo je četvrti na listi (plaćen je 85 miliona). Prethodne sezone učinak mu je bio šest golova i tri asistencije što nije loše ali je opet premalo za igrača u kojeh je investiran toliki novac.

Peti na listi najskupljih pojačanja Junajteda je Romelu Lukaku - njega je klub platio 84.7 miliona evra (došao iz Evertona).

Na 66 utakmica Belgijanac je postigao 28 golova. Malo.

Kako je vreme odmicalo od njegovog dolaska polako je paao u drugi plan, konačno ga je Ole Gunar Solskjer sklonio na klupu (u drugoj sezoni u klubu za Belgijanca), jer je Rašfordu više verovao i to je bio jasan znak da je skupo plaćeni Belgijanac višak u ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.