NOVA BLAMAŽA VAN GALA: Junajted izgubio od Mitjilenda, Dortmundu derbi

Izvor: Kurir, 18.Feb.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA BLAMAŽA VAN GALA: Junajted izgubio od Mitjilenda, Dortmundu derbi

U prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope fudbaleri Mančester junajteda poraženi su na gostovanju od ekipe Mitjilenda rezultatom 2:1.

Trijumf danskog tima dobija na značaju jer je slavio posle preokreta i predstavlja najveći podvig u 17-godišnjoj istoriji kluba.

Naime, izabranici trenera Van Gala su poveli u 37. minutu golom Depaja, međutim, borbeni Danci su golom Sista u 44. i Onuaćua u 77. minutu došli do preokreta i zaslužene pobede.

What >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a night for @fcmidtjylland, who head to Old Trafford with a 2-1 lead over @ManUtd. Fairy tale stuff. #UEL pic.twitter.com/SIzJDMJm6a

Blizu plasmana u narednu rundu su Sevilja i Borusija iz Dortmunda, nakon što sa tri, odnosno dva gola više, putuju u Molde i Porto na revanš.

Najzanimljivije bilo je u duelu Sent Etjena i Bazela u Francuskoj, nakon što su gosti stigli dva gola minusa, ali su na kraju ipak poraženi 3:2.

Minimalnu prednost posle prvog meča ima Anderleht protiv Olimpijakosa, kao i Viljareal protiv Napolija, dok pobednika nije bilo u susretu Fiorentine i Totenhema (1:1).

Rezultati i strelci:

Anderleht - Olimpijakos 1:0 (Mbođi 68)

Borusija Dortmund - Porto 2:0 (Pišček 6, Rojs 71)

Fiorentina - Totenhem 1:1 (Bernadeski 59. - Ccadli 37 penal)

Mitjilend - Mančester Junajted 2:1 (Sisto 44, Onuaću 77. - Depaj 37)

Sevilja - Molde 3:0 (Ljorente 35, 49, Gameiro 72)

Sent Etjen - Bazel 3:2 (Sal 9, Mone-Pake 39, Bahebek 77. - Samjuel 44, Janko 56. penal)

Viljareal - Napoli 1:0 (Suarez 82)

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.