Murinjo naučio Rašforda kako da iznudi penal

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 17:35

Murinjo naučio Rašforda kako da iznudi penal

Napadač Mančester junajteda Markus Rašford govorio je o segmentu igre u kojem mu je dosta pomogao Žoze Murinjo.

U pitanju su penali. Tačnije, iznuđivanje jedanaesteraca.

"Murinjo mi je pomogao da izborim više penala. Sećam se perioda kada je Murinjo bio menadžer, bilo je pet ili šest situacija kada je trebalo da dobijem penal. Žoze mi je na kraju rekao: ’Ako nisi u stanju to da uradiš, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda nemoj to da radiš’. Posle toga smo počeli da dobijamo nekoliko jedanaesteraca. To je bilo nešto što se tiče razvoja, mora sam da naučim i razumem", ispričao je Rašford.

Rašford se kao klinac ugledao na Tijerija Anrija.

"U to vreme on je bio neko na koga sam se ugledao. On je sjajan fudbaler i on dobro poznaje fudbal. I dalje slušam neke njegove intervjue kada govori o realizaciji napada. Važno mi je da učim. Ponašam se kao ’sunđer’ i upijam informacije koliko god mogu", dodao je on.

Rašford ove sezone ima učinak od 14 golova i osam asistencija na 28 utakmica u svim takmičenjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.