Murinjo: Ne vidite problem kod Sarija, Klopa, Pepa...

Izvor: Mondo, 01.Dec.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Ne "vidite" problem kod Sarija, Klopa, Pepa...

Menadžer Mančester junajteda napao novinare i optužio ih da nema isti tretman kao kolege.

Kada je Žoze Murinjo prvi put došao u Čelsi, u julu 2004. podsetio je sve da dolazi osvajač Lige šampiona. "Posebni", kako je sam sebe nazvao.

Mnogo godina kasnije, Portugalac je ponovo sebe nazvao "posebnim", ali ovog puta sarkastično. Tu reč iskoristio je da opiše kako ga tretiraju mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje optužuje da su prema njemu oštri i zlonamerni, dok prema njegovim kolegama nemaju isti pristup.

Menadžer Mančester junajteda održao je opširan monolog uoči subotnje utakmice protiv Sautemptona. U obraćanju je objasnio da se njegove odluke posmatraju drugačije u odnosu na poteze menadžera Liverpula, Čelsija i Mančester sitija.

"Svaki put kada neki igrač Mančester junajted ne igra, onda uvek 'postoji problem'", rekao je Portugalac.

"Igrač se tada obično 'loše ponaša' ili je 'menadžer imao tuču sa njim'. To se događa samo ovde i činite da se osećam veoma posebnim, jer sam očigledno drugačiji od svih", dodao je Murinjo.

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

 Svoju tvrdnju je "potkrepio" primerima iz drugih timova.

"Kada Vilijan ne igra u Čelsiju, onda nema problema između njega i Sarija. Nikad nije problem ni kada Gabrijel Žezus ne počne utakmicu za Siti. To je onda normalna Pepova odluka. Isto tako, kada Fabinjo i Nabi Keita ne igraju za Liverpul, onda oni i dalje vode Jirgena (Klopa) i Jirgen voli njih", napravio je uvod Murinjo.

"A ovde, kada je Pol Pogba na klupi, razlog za to je uvek 'disciplina'. Kada Aleksis (Sančez) ne igra razlog je to da se 'potukao' sa menadžerom. U ovom klubu igračima nisu dozvoljeni uobičajeno usponi i padovi. Menadžer ovde ne sme da vodi, niti da priča o svojim igračima", dodao je on.

Murinjo je primetio koliko je bio kritikovan za svoju razočaranu reakciju dok je gledao kako Markus Rašford promašuje šansu za gol u utakmici protiv Jang Bojsa.

"Nisam bio srećan jer je igrač promašio. To je sve. Sledećeg dana prijatelj mi je poslao klip na kojem je Kristijano Ronaldo promašio šansu dok je igrao za Junajed, a ser Aleks Ferguson je vikao za njega na svom prelepom 'škotskom'. Taj momenat je 'ubio' Kristijanovu karijeru, znate? Nikad posle toga nije bio isti", ironijom je i završio obraćanje Murinjo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.