Matić se konačno oglasio pa Britancima objasnio zašto ne želi da nosi cvet maka (FOTO)

Izvor: BKTV News, 05.Nov.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić se konačno oglasio pa Britancima objasnio zašto ne želi da nosi cvet maka (FOTO)

Srpski reprezentativac i fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić oglasio se na društvenim mrežama i objasnio zašto je odbio da nosi cvet maka na svom dresu.

Naime, Matić je napisao da razume potrebu Engleza da nose makov cvet, ali da je to za njega tužan podsetnik.

"U potpunosti razumem zašto ljudi nose makov cvet, poštujem svačije pravo da to radi i saosećam sa svima koji su izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bližnje u ratu. Ipak, za mene je to samo podsetnik na napad koji sam osetio lično kao mladi, preplašeni 12-godišnjak koji je živeo u Vrelu, dok je moja zemlja uništena bombardovanjem Srbije 1999. Iako sam pre nosio, sada ne osećam da je u redu da imam cvet maka na svom dresu. Ne želim da podrivam cvet kao simbol ponosa Britanaca niti uvredim bilo koga, ipak, svi smo proizvod ličnog odgoja i ličnog izbora za koji imamo svoje razloge. Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio i da mogu da se koncentrišem da pomognem timu u utakmicama koje nas čekaju", napisao je fudbaler na Instagramu.

  Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don't feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.

Објава коју дели Nemanja Matic (@nemanjamatic) дана 5. Нов 2018. у 4:46 PST

Cvet maka u Britaniji nose u znak sećanja na poginule vojnike u ratovima. Osim Matića, i Irac Džejms Meklin, nije nosio cvet maka iz sličnog razloga kao Srbin.

Englezi žestoko uvređeni postupkom Nemanje Matića, a sada je dobio neočekivanu podršku

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.