Mata pravi svoj tim - tim za promenu!

Izvor: Mondo, 04.Avg.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mata pravi svoj tim - tim za promenu!

As Mančester junajteda izdvajaće jedan odsto svojih primanja u humanitarne svrhe, a želja mu je da to postane globalna fudbalska praksa.

Huan Mata i ranije je pričao da fudbaleri u današnje vreme zarađuju previše novca i da u odnosu na 99,9 odsto populacije "žive pod staklenim zvonom".

Sada je odlučio da po tom pitanju uradi nešto konkretno.

U saradnji sa "Street Football World", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji okuplja 120 humanitarnih organizacija iz 80 zemalja, rešio je da ubuduće daje jedan odsto svojih prihoda u fond pod nazivom "Zajednički cilj".

Za početak, želi da okupi još 10 osoba koje žive od fudbala, koje će činiti njegov tim i obavezati se na isti takav dobrotvorni čin.

"Tražim 10 trenera, fudbalera, fudbalerki, menadžera, predsednika, klubova, kako bismo pokrenuli ovu stvar i napravili razliku", rekao je ofanzivni "vezista" Mančester junajteda.

Njegov konačni cilj je da u humanitarne svrhe odlazi jedan odsto svake novčane transakcije obavljene u fudbalu, bilo gde u svetu.

"Bilo bi sjajno da od jednog dobrovoljnog poteza napravimo nešto što će biti sastavni deo fudbala, nešto što je prisutno na svim nivoima. Zamislite kada bi UEFA i FIFA to podržale".

Samo od Nejmarovog transfera iz Barselone u Pari sen Žermen, na taj način bi bilo obezbeđeno 2,2 miliona evra!

"Fudbal zarađuje mnogo novca i zato mora da ima dimenziju društvene odgovornosti. Ako fudbal ostvari pozitivan uticaj na živote običnih ljudi, onda je to dobro i za njega. Neki igrači i neki klubovi već rade značajan posao, ali ova ideja je globalna. Na ovaj način bismo mogli da pomognemo više, bolje i efikasnije. Fudbal bi time postao više od sporta", jasan je Mata.

"Fudbal je neuporediv sa bilo čime. Osim njega samo još muzika ima moć da promeni društvo. Moramo to da iskoristimo", dodao je reprezentativac Španije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.