Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 18:14

Marsijal prelomio, diže sidro i napušta Old Traford u januaru

Napadač Mančester Junajteda želi da promeni sredinu već u zimskom prelaznom roku

Kako stoje stvari, Antoni Marsijal je ostao bez strpljenja. Francuski napadač je na marginama u Mančester Junajtedu i želi da napusti klub. Kako je njegov agent potvrdio, a Skaj Sports ekskluzivno preneo, nada se da će već narednog meseca pronaći novi angažman.

21.00: (2,40) Brentford >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (3,30) Votford (3,25)

Jasno, nije zadovoljan statusom u klubu, a ove sezone ni minutažom. Počeo je samo dva meča u Premijer ligi ove sezone, i upisao još pet nastupa sa klupe, pritom je odigrao i dve utakmice u Ligi šampiona (jednu u startnoj postavi). Zbog svega, želi u klub u kojem će imati ozbiljniju ulogu i u kojem će igrati standardno.

"Antoni želi da napusti klub u januaru. Potrebno mu je samo da igra. Ne želi da ostane u januaru i uskoro ću pričati sa klubom", izjavio je Filip Lamboli za Skaj Sports.

Marsijal je u klub stigao leta 2015. godine. Doveo ga je Luj van Gal na iznenađenje mnogih u smiraj letnjeg prelaznog roka za čak 60.000.000 evra, što je u to vreme bio rekordan novac za tinejdžere.

Od tada je igrao sa puno oscilacija. Dokazao je da poseduje raskošan talenat i da ima ogroman potencijal, ali su ga i povrede često sputavale da ga ispuni. Vremenom je i konkurencija na Old Trafordu, zbog izostanka željenih rezultata i trofeja, postajala sve jača, a danas se Marsijal za mesto u timu bori sa Kristijanom Ronaldom, Markusom Rašfordom, Mejsonom Grinvudom, Edinsonom Kavanijem, pa čak i Džejdonom Sančom. Trojicom engleskih reprezentativaca, od kojih su dvojica ponikla u klubu, kao i nezamenjivim Ronaldom i iskusnim Kavanijem, koji se u prethodnom periodu pokazao kao veoma koristan. Utisak je da za Marsijala zaista nema prostora.

Izgleda da je i sam shvatio da se situacija neće drastičnije promeniti u skorijoj budućnosti i da mora da igra, pa će u januaru pokušati da izboksuje transfer. Problem je što je ugovorom vezan za klub do leta 2024. godine, a pritom postoji i opcija da se saradnja produži za još godinu dana. Moraće Mančester ozbiljno da smanji zahteve ukoliko bude želeo da ga proda, iako nema sumnje da sanduče na Old Trafordu biti preplavljeno ponudama već početkom 2022. godine.

Novi trener Đavola Ralf Rangnik je nedavno pričao o transferima i istakao da klub nema dovoljno igrača, ali i da će sa onima koji ne dobijaju adekvatnu priliku morati posebno da se razgovara.

"Još je rano pričati o zimskom prelaznom roku. Kada pogledate broj igrača koje imam, velika je to ekipe, ali definitivno nemamo dovoljno igrača. Moramo i da se postaramo da oni koji su tu žele da budu tu. Ako neko ne dobija zadovoljavajuću minutažu, možda ima smisla da se sa njim sedne i porazgovara, ali još uvek je rano", rekao je Nemac.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Marsijal želi da napusti Junajted u januaru

Izvor: B92, 10.Dec.2021

Antoni Marsijal želi da napusti Mančester junajted u zimskom prelaznom roku...Francuz koji je na Old Traford stigao u leto 2015. godine, nema željenu minutažu ove sezone i ima nove planove...Njegov menadžer Filip Lamboli je za "Skaj Sports" izjavio da je želja Francuza da pronađe novi klub..."Antoni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.