Marsijal na čelu kolone, OVO su najskuplje plaćeni tinejdžeri na svetu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Sep.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marsijal na čelu kolone, OVO su najskuplje plaćeni tinejdžeri na svetu! (foto)

Mančester Junajted je danas srušio rekord.

Klub sa Old Traforda je letnji prelazni rok okončao dovođenjem Antonija Marsijala.

Ovaj 19-godišnji napadač je zadužio 'devetku', širokog osmeha na licu istakao je ponos i zadovoljstvo zbog činjenice da će nastupati za klub kakav je Mančester Junajted.

Dok navijači i dalje u neverici vrte glavom, barem dobar deo njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nadaju se da će se obistiniti najave fudbalskih stručnjaka i da je njihov tim dobio novog Tijeri Anrija.

Bolje bi i bilo, Junajted je izdvojio rekordnu sumu za 19-godišnjeg fudbalera koji je postao najskuplje plaćeni tinejdžer u istoriji fudbala.

U prilogu možete pogledati top listu od deset najskuplje plaćenih momaka, Antoni Marsijal je na vrhu liste sa 36 miliona funti. Čitav transfer bi mogao da naraste još dodatnih tridesetak miliona, u zavisnosti od bonusa i premija čija aktivacija će zavisiti od samog fudbalera i njegovog učinka u dresu crvenih đavola.

Na drugom mestu na listi se nalazi Luk Šo, još jedan fudbaler Junajteda.

Englez je Sautemptonu plaćen 31 milion funti, još uvek nije otplatio uloženo, kao što je uopšteno i slučaj sa još nekoliko imena sa liste. Novac, kao što već dobro znamo, nije nikakva garancija uspeha.

Na trećem mestu je dokaz tome, Lukas Moura.

Najavljivan kao naredni sjajni biser iz Brazila, Moura je stigao u Pari Sen Žermen iz Sao Paula za sumu od 28 miliona funti. Tek mu je 23 godine, pred njim je vreme i budućnost, ali zaključak jeste da niti je dobio pravu priliku, niti je uspeo da se dokaže do sada u dresu francuskog giganta.

na četvrtom mestu čovek koji je u potpunosti opravdao 26 miliona funti uloženih u njegovo dovođenje iz Evertona, Vejn Runi. kapiten Junajteda možda u ovom trenutku nije na vrhuncu forme, ali ostaje jedan od najvažnijih i najkvalitetnijih fdubalera u timu Mančester Junajteda i engleske reprezentacije.

Na šestom mestu liste je Havijer Saviola.

Barselona je River Plati izdvojila 25 miliona funti 2001. godine. u prve tri sezone na Nou Kampu saviola je postigao 60 golova, ali njegova karijera nikako nije uspela da dosegne visine koje su mu predviđane.

Sada kao 33-godišnjak ponovo nosi dres kluba iz koga je i otišao u Evropu.

Još jedan dokaz da novac nije garancija, Anderson.

Još jedan fudbaler Junajteda na listi, Brazilac je plaćen 22 miliona funti. Dolazak iz Porta je obećavao, ali znajući da je na poslednje dve sezone odigrao tek desetak mečeva za Junajted, da je imao problema sa kilažom i da nikako nije uspevao da nauči engleski jezik, može se reći da je bio promašaj.

Naredni član liste je Markinjos.

Čelsi je pokušavao danas da ga dovede i nije uspeo, PSŽ se ne odriče svog bisera. Platio je Romi 22 miliona funti, nije se pokajao, Brazilac je jedan od najperspektivnijih centralnih odbrambenih igrača u Evropi i PSŽ ga neće skorije prodavati, to je sigurno.

Na redu je Antonio Kasano.

Bilo mu je samo 19 godina kada je Roma platila Bariju 20 miliona kako bi ga dovela. Slikovita karijera nemirnog dečka italijanskog fudbala je u istorijskim knjigama, sada je u Sampdoriji gde nije smeo da dođe sve dok Miha nije otišao.

Serhio Ramos se takođe nalazi na ovoj listi.

Real Madrid je Sevilji platio 19 miliona funti, ovoga leta je mogao i da ga izgubi, ali je pokazao jasnu nameru obzirom da ga je darovao kapitenskom trakom.

Ramos je kraljevskom klubu doneo trofej Lige šamopiona, Desimu, legenda je kluba.

Poslednji na listi jeste Serhio Aguero, koga je Atletiko Madrid platio 15 miliona Indepedijenteu. Omaleni Argentinac je od tada samo naoredovao, isplaćivao svaki cent uložen u njega.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.