Manćini: Ne smemo da izgubimo od Junajteda

Izvor: Mondo, 08.Dec.2012, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manćini: Ne smemo da izgubimo od Junajteda

Menadžer Mančester sitija izjavio je da ekipa ser Aleksa Fergusona može da kiksne u nedeljnom derbiju, ali da oni sebi to ne smeju da dozvole.

Mančester siti u nedelju u 16. kolu Premijer lige u derbi meču dočekuje gradskog rivala i lidera šampionata Mančester junajted.

Roberto Manćini, menadžer Sitija, smatra da njegov klub mora da ponovi rezultat iz poslednjeg prošlosezonskog okršaja, kada su slavili sa 1:0.

"Oni smeju da izgube, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imaju tri boda više od nas. Mi to sebi ne smemo da dozvolimo. Mislim da je Junajted u ovom trenutku u boljoj formi, ali derbi je derbi", kazao je Manćini.

On na nedeljnoj utakmici neće moći da računa na povređenog srpskog internacionalca Aleksandra Kolarova, a pod znakom pitanja su i nastupi Džejmsa Milnera, Davida Silve i Gaela Klišija.

Italijanski stručnjak podsetio je da je Junajted u letnjem prelaznom roku doveo dva velika pojačanja, Robina van Persija i Šinđija Kagavu, ali i da ovaj derbi ne može da utiče na konačan ishod u Premijer ligi.

"Ovaj derbi biće veoma važan i očekujem izuzetno tešku utakmicu. Ipak, neće taj duel odlučiti sezonu, jer je pred nama još sedam meseci borbe", naveo je Manćini.

Siti, za razliku od Junajteda, nije uspeo da izbori proleće u Evropi, pošto je ispao iz Lige šampiona, a nije zauzeo ni treće mesto u grupi koje vodi u "utešnu" Ligu Evrope.

"To je sve normalno, pogotovo što imamo mladu ekipu. Važno je da radimo još jače, a za očekivati je da nam bude teže u sezoni u kojoj branimo titulu prvaka", kazao je Manćini, čija ekipa je prošle sezone na Old Trafordu demolirala Junajted sa 6:1.

Mančesterski derbi igra se u nedelju od 14:30 časova na stadionu "Itihad".

(Tanjug, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.