Mančesterski derbi u punom sjaju: Kiša, preokret i slavlje đavola

Izvor: Blic, 12.Apr.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančesterski derbi u punom sjaju: Kiša, preokret i slavlje "đavola"

Mančester je obojen u crveno: Fudbaleri Junajteda srušili su Siti u gradskom derbiju sa 4:2 (2:1) u 32. kolu Premijer lige.

Imao je okršaj na Old Trafordu sve što je potrebno za derbi Mančestera - gotovo neizbežnu kišu, odličan ritam, sjajne akcije, uzbuđenja, preokret i golove.

Sve je počelo kao iz bajke za "građane", a završilo se kao u košmaru. Samo osam uvodnih minuta bilo je dovoljno Davidu Silvi da spremno sačeka odlično dodavanje Milnera i sa levog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krila u sredini pronađe Aguera kome nije bilo teško da iz prve matira De Heu uz očajnu reakciju domaće odbrane.

"Crveni đavoli" nisu dozvolili da potonu kišnog nedeljnog popodneva, već su se razgoropadili i žestok tempo ubrzo je doneo izjednačenje u režiji Ešlija Janga koji se spretno snašao prilikom uklizavanja Klišija.

Od tog 14. minuta puleni Luja van Gala su se pitali za sve na svom terenu. Apsolutno su kontrolisali igru, rupe u odbrani nisu postojale i do preokreta su došli školskom akcijom - Jang je centrirao sa leve strane, a Felaini mu se "javio" i glavom na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu.

Iako se očekivalo da Siti zaigra nešto bolje u nastavku, ništa se nije promenilo, samo je Junajted postigao još dva pogotka za šest minuta.

Najpre je Runi u kontri izbacio Matu koji je sa leve strane poslao loptu ispod Harta za erupciju oduševljenja na Teatru snova, da bi Jang upisao još jednu asistenciju i iz prekida pronašao Smolinga, a defanzivac domaćina je ostao usamljen i bez problema glavom zatresao mrežu.

Jedino što je Siti do kraja uspeo je da tek toliko ublaži poraz drugim golom Serhija Aguera na dodavanje Zabalete sa desnog boka, ali je jedan raspoložen igrač malo u sudaru gradskih rivala.

Mančester junajted - Mančester siti 4:2 (2:1)

Stadion: Old Traford. Gledalaca: 75.313. Sudija: Mark Klatenburg.

Strelci: Jang u 14, Felaini u 27, Mata u 67. i Smoling u 73. minutu za Junajted, a Aguero u 8. i 89. za Siti.

Mančester junajted: De Hea, Valensija, Smoling, Džons (od 75. Roho), Blind, Kerik, Felaini (od 83. Falkao), Mata (od 80. Di Marija), Erera, Jang, Runi.

Mančester siti: Hart, Zabaleta, Kompani (od 46. Mangala), Demikelis, Kliši, Jaja Ture, Fernandinjo, Navas (od 74. Lampard), Silva, Milner (od 63. Nasri), Aguero.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Junajtedu bitka za Mančester

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2015

MANČESTER - Fudbaleri Mančester junajteda savladali su danas Mančester Siti na "Old Trafordu" sa ubjedljivih 4:2 (2:1) u derbiju 32. kola engleske Premijer lige...Ekipa Luja Van Gala je u fenomelnalnoj utakmici potpuno nadigrala gradskog rivala i učvrstila se na mjestu koje direktno vodi u Ligu šampiona,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.