Mančester nezaustavljiv

Izvor: Politika, 19.Sep.2011, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester nezaustavljiv

Mančester junajted savladao Čelzi s 3:1 (3:0). – Debakl Liverpula. – Bajern siguran, Borusija šokirana. – Porazi Reala i Milana

U još jednoj utakmici za pamćenje Mančester junajted je na svom „Old trafordu” pobedio Čelzi s 3:1 (3:0) i s maksimalnim učinkom osamio se na vrhu tabele. Duel prvaka i vicešampiona Engleske doneo je igru za uživanje, veliku borbu, golove, sijaset maestralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poteza, obilje kolosalnih prilika, ali i neverovatnih promašaja. Ivanovićev tim je u prvom delu olako ćerdao šanse, što je domaćin kažnjavao pogocima. Junajted je poveo golom Smolinga iz ofsajd pozicije, koju arbitri nisu primetili. Prednost domaćina evrogolom duplirao je Nani, a ubedljivih 3:0 uz dosta sreće doneo Runi. U nastavku samo pola minuta bilo je dovoljno Toresu da smanji na 3:1. Runi se u 57. minutu okliznuo prilikom izvođenja penala, pa se lopta od njegove leve noge završila daleko od mreže. Nešto kasnije Nani je uzdrmao prečku, pa Runi pogodio stativu. Na drugoj strani obrukao se Tores u 84. minutu, kada je prevario golmana i sa sedam metara promašio prazan gol. Mogao je i Berbatov da se upiše u strelce, ali je njegov slab udarac Kol izbacio u korner.

Mančester siti je ispustio dva gola prednosti protiv Fulama (2:2) i zaostao dva koraka za gradskim rivalom. Liverpul je na „Vajt hart lejnu” doživeo debakl. Totenhem je slavio čak s 4:0 (1:0). Nadahnutom domaćinu posao su olakšali Adam i Škrtel, koji su u opravdano isključeni u 28. i 63. minutu. Modrić je predivnim udarcem matirao Reinu, a kada su gosti ostali s devetoricom njihovu mrežu izrešetali su Defo i dva puta Adebajor.

Hanover je preokretom u finišu šokirao prvaka Nemačke Borusiju iz Dortmunda (2:1), dok je Bajern bez problema slavio protiv Šalkea u Gelzenkirhenu s 2:0.

Real je bez isključenog Hedire pretrpeo prvi poraz. Strelac za Levante bio je Aruna Kone. Raspoloženi Kavani je s tri gola srušio Milan (3:1) i doveo Napoli na čelo tabele.

Đ. S.

objavljeno: 19.09.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.