Mančester kupio Stajlsovu medalju

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester kupio Stajlsovu medalju

Mančester Junajted kupio je na aukciji za 188.200 funti zlatnu medalju koju je bivši reprezentativac Engleske Nobi Stajls dobio posle osvajanje titule prvaka sveta 1966. godine.
Pored toga, Junajted je za 49.400 funti kupio i medalju koju je Stajls dobio kad je sa klubom sa Old Traforda 1968. godine trijumfovao u Kupu šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Obe medalje biće izložene u muzeju Mančester Junajteda koji se nalazi na Old Trafordu.
Nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda u junu je imao blaži moždani udar, a odlučio je da proda sve medalje koje je osvojio zbog toga što njegova tri sina nisu mogli da se dogovore kome će pripasti koji trofej.
Stajls je drugi član reprezentacije Engleske koji je prodao zlatnu medalju sa Mondijala 1966. Pre njega je to uradio Alan Bol, koji je pre pet godina za svoj trofej dobio 165.000 funti.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.