Liverpul preživeo Kristal Palas, Junajted ne posustaje

Izvor: RTS, 19.Jan.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul "preživeo" Kristal Palas, Junajted ne posustaje

Liverpul je savladao Kristal Palas (4:2) u 23. kolu Premijer lige i tako je, makar privremeno, pobegao Mančester Sitiju na sedam bodova. Mančester Junajted nastavio impresivan niz sa trenerom Oleom Gunarom Solšerom, čiji start po imenovanju jeste najuspešniji start jednog trenera u istoriji "crvenih đavola".
Kristal Palas je poveo na Enfildu, a pogodak za tim Roja Hodžsona postigao je Andros >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tauzend.

Liverpul je imao problema da u prvom delu susreta stvori ozbiljniju priliku, ali je zato u nastavku, za samo nekoliko minuta, uspeo da preokrene rezultat.
Prvo je Salah postigao pogodak posle odbijenog udarca Virdžila Van Dajka, da bi zatim Firmino, posle asistencije Nabija Keite, pogodio za 2:1.
Kristal Palas je stigao do izjednačenja, nakon kornera koji je izveo Luka Milivojević, kada je strelac bio Tomkins.

Velika greška golmana Speronija, međutim, dovela je Salaha u još jednu naglašeno izglednu situaciju, iz koje je on postigao svoj drugi, a Liverpulom treći pogodak.
Sadio Mane je u nadoknadi vremena pogodio za 4:2, ali ni tu nije bio kraj, pošto je Maks Majer postigao treći gol za Kristal Palas.
Mančester Junajted je održao nisku pobeda, započetu dolaskom trenera Olea Gunara Solšera. Norvežanin je postao prvi trener u istoriji Mančester junajteda (a to je jedna impozantna istorija) koji je nanizao šest pobeda u isto toliko mečeva od trenutka imenovanja.

Strelci na meču sa Brajtonom bili su Pol Pogba i Markus Rašford, a jeidni gol za goste bio je delo Paskala Grosa.
Votford i Barnli odigrali su meč bez golova, dok je Bornmut sa 2:0 pobedio Vest Hem.
Ralf Hasenhutl je takođe trener koji je uveliko podigao formu i nivo igre tima koji je preuzeo, pa je tako Sautempton stigao do četvrte pobede otkako je nekadašnji trener Red Bul Lajpciga seo na klupu.
Ovoga puta savladan je Everton na Sent Meris stadionu (2:1). Njukasl je sa 3:0 savladao Kardif u malom derbiju donjeg dela tabele.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.