LIGA EVROPE: Liverpulu veliki engleski derbi, ‘žuta podmornica’ se ne šali (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Mar.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA EVROPE: Liverpulu veliki engleski derbi, ‘žuta podmornica’ se ne šali (VIDEO)

Veče u osmini finala Lige Evrope je završeno bez i jedne pobede gostujućeg tima.

Najzanimljivije bilo je na Enfildu gde je Liverpul u velikom engleskom derbiju savladao Mančester junajted 2:0 (1:0). Domaćin je poveo iz prve velike prilike. Depaj je skrivio penal, a siguran “egzekutor” je bio Staridž. U 24.minutu Liverpul je imao neverovatnu šansu, ali je De Hea odbranio nemoguće Kutinju. Do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << prvog dela igre zapretio je još Lalana, ali bez promene rezultata.
Crveni su dominaciju nasatvili i u drugih 45 minuta, a prvi je zapretio Kutinjo, ali je De Hea ponovo bio pobednik. U 69. minutu ponovo je šut okušao Lalana, ali bez uspeha. Ipak, u 73. minutu Liverpul je postavio konačnih 2:0. Lalana je uposlio Firmina, a Brazilac loptu poslao u mrežu. Crveni imaju veliku prednost pred gostovanje “đavolima” za sedam dana.
(Izvor: RuTube)
Na korak do četvrtfinala je Viljareal koji je sa 2:0 bio bolji od Bajera iz Leverkuzena. “Farmaceute” je umirio sa dva gola Bakambu. Lacio je kao gost igrao 1:1 sa Spartom iz Praga, a za nebesko-plave su nastupali Biševac i Milinković-Savić, dok je Basta ušao sa klupe. Atletik Bilbao je u španskom dvboju bio boji od Valensije 1:0.



Liga Evrope, osmina finala, prve utakmice
Rezultati:
Šahtjor – Anderleht 3:1 (2:0)
(Tajson 21, Kučer 24, Alveš 79 – Ačeampong 68)
Bazel – Sevilja 0:0
Borusija Dortmund – Totenhem 3:0 (1:0)
(Obamejnag 30, Rojs 61, 70)
Fenerbahče – Braga 1:0 (0:0)
(Topal 82)
Viljareal – Bajer Leverkuzen 2:0 (1:0)
(Bakambu 4, 56)
Atletik Bilbao – Valensija 1:0 (1:0)
(Garsija 20)
Liverpul – Mančester junajted 2:0 (1:0)
(Staridž 20, Firmino 73)
Sparta Prag – Lacio 1:1 (1:1)
(Fridek – Parolo 38)

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.