LE - Het-trik Ibre za ubedljiv trijumf Junajteda, Banetov košmarni debi, Roma obavila posao uz het-trik Džeka!!

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Het-trik Ibre za ubedljiv trijumf Junajteda, Banetov košmarni debi, Roma "obavila posao" uz het-trik Džeka!!

U terminu od 21 sati i pet minuta odigrano je sedam preostalih mečeva prvog kruga 1/16 finala Lige Evrope.

Fudbaleri Mančester junajted slavili su na svom stadionu protiv ekipe Sent Etjena.

Na kraju je bilo 3:0 (1:0) za Murinjove izabranike, koju su jedva "izvukli živu glavu" u prvom poluvremena od konstantnih napada Francuza, da bi u drugom delu u potpunosti kontrolisali meč.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Utakmicu je bolje otvorio gost, imali su par dobrih situacija pred golom Serhija Romera, ali nisu uspeli pošteno da mu priprete.

Nakon toga, kreće serija opasnih napada Junajteda, prvi je pripretio Marsijal, dobrim šutem sa oko 20 metara iskosa.

Pet minuta nakon te prilike, Vertut je srušio Ibrahimovića na ivici kazenenog prostora gostiju, a Šveđanin je rešio da sam izvede sloboda udarac.

Nakon njegovog šuta lopta je posle "karambola" u kaznenom prostoru gostiju završila iza leđa Stefana Rufijea, Junajted je poveo, taj gol pogledajte OVDE.

Nakon toga, sjajnu priliku je imao Huan Mata, Pogba ga je poslužio kao na tacni, ali je udarac omalenog Španca odlično ukrtio Rufije. Pokušao je Mata odbitak da smesti u mrežu, ali je Rufije ponovo izašao kao pobednik.

Ipak, od tog trenutka krenula je inicijativa Sent Etjena, koji je imao sijaset prilika do kraja prvog dela igre.

Promašivali su redom Saive, Hamuma i Mone-Pake, Romero je nekako ostao nesavladan.

Imao je u međuvremenu sjajnu priliku Ibrahimović, ali je njegov udarac nakon odbitka, sa samo par metar od gola gostiju otišao preko prečke.

Ipak, druga "pesma" u nastavku igre, Mančester je zaigrao daleko ažurnije nego u završnici prvog dela, a u 49. minutu je Ibrahimović postigao gol, ali je on poništen jer se Šveđanin našao u ofsajd poziciji.

Imao je samo par minuta kasnije dobru priliku Marsijal, ali je njegov udarac uspeo da odbrani raspoloženi Rufije.

Desetak minuta kasnije, nova šansa za Junajted, Pogba je šutirao nakon sjajnog okreta ali je za malo bio neprecizan.

Nova prilika za Pogbu u 68. minutu, nakon sjajnog centaršuta Blinda iz slobodnog udarca sa leve strane, bivši igrač Juventusa je glavom sa samo par metara pogodio prečku!

Sjajnu priliku je samo pet minuta kasnije na drugoj strani imao Nolan Ru, ali je njegov udarac završio preko gola Serhija Romera.

Ipak, samo dva minuta kasnije, sjajan prodor Rašforda po levoj strani. On je prišao do gol-aut linije, duboko u šesnaestercu gostiju, zavrnuo loptu ka sredini, a na pravom mestu se našao Ibrahimović koji tako postiže svoj četvrti golu ovom takmičenju ove sezone.

Konačan rezultat postavio je upravu iskusni Šveđanin, kada je u 85. minutu sa kreča savladao Rufijea. Odbrana Sent Etjena je skrivila penal upravo nad njim.

Viljareal je na "Stadionu od keramike" ugostio Romu, a "Vučica" je slavila lakše od očekivanog sa 0:4 (0:1).

Poveli su u 32. minutu preko Brazilca Emersona, ispostavilo se da je to bio jedini gol u prvom delu igre.

Nakom 20 minuta igre u nastavku, najbolji strelac tima sa "Olimpika" ove sezone, Edin Džeko, povisio je na 0:2.

Pokušao je Eskriba da prodrma domaćina uvođenjem Adrijana i bivšeg igrača Reala Čeriševa, ali ništa nije urodilo plodom.

Igrao se 79. minut kada je Džeko postigao svoj drugi gol, a Bosanac je het-trik kompletirao u 86. minutu za konačnih 0:4

Roma se vraća kući sa velikom prednošću pred revanš u prestonici Italije.

Anderleht je neočekivano savladao Zenit na svom terenu, na kraju je bilo 2:0 (2:0).

Oba gola postigao je krilni fudbaler domaćina Ačempong, a možete ih pogledati OVDE.

U timu Zenita je na terenu od starta bio i Branislav Ivanovića, ali srpski reprezentativac neće po dobrom pamtiti svoj debi u dresu tima iz Sankt Petersburga.

Atletik Bilbao je na "San Mamesu" slavio protiv kiparskog APOEL-a posle preokreta, na kraju je bilo 3:2 (1:1) za Baskijce.

Poveli su gosti golom Efrema u 36. minutu, ali je samo dva minuta kasnije isti igrač pogodio sopstvenu mrežu i poravnao rezultat.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Bilbao okrenuo golovima Aduriza i Vilijamsa.

Konačan rezultat i postavio je Đanijotasa u smiraj susreta i tako doneo nadu gostima sa Kipra da u revanšu mogu da izbore plasman u narednu fazu.

U ostalim susretima Šalke je slavio na gostovanju PAOK-u u Solunu, ekipa iz Gelzenkirhena je slavila sa 0:3, u strelce su se redom upisali Burgštaler, Maks Mejer i Klas-Jan Huntelar.

Bešiktaš je slavio na gostovanju u Izraelu, bili su bolji od Hapoel Ber Ševe sa 1:3.


Poveli su gosti iz Istanbula autogolom Vilijama, da bi Barda poravnao rezultat do poluvremena.

Čeik Tosun je vratio prednsot "Orlovima" na asistenciju Duška Tošića, a konačan rezultat postavio je bivši fudbaler Liverpula Rajan Babel.

Legija i Ajaks su odigrali 0:0 u Varšavi, meč je obeležio fudbaler "Kopljanika" Tete, koji je zaradio crveni karton u 84. minutu.



Svi rezultati utakmica odigranih od 21:05h


Anderleht - Zenit 2:0

Atletik Bilbao - APOEL 3:2

H. Ber Ševa - Bešiktaš 1:2

Legija - Ajaks 0:0

Mančester junajted - Sent Etjen 3:0

PAOK - Šalke 0:3

Viljareal - Roma 0:4


Više o mečevima odigranim od 19 sati, OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.