Kristijano pristao, ovo je njegova BUDUĆNOST!

Izvor: Sportske.net, 12.Okt.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijano pristao, ovo je njegova BUDUĆNOST!

Zvanično će biti objavljeno za dve do tri nedelje, ovo su brojevi...

Nema više nikakve dileme, nema više ni govora o Pari Sen Žermenu, ali ni povratku u Mančester Junajted.

Verovatno najbolji igrač planete u 2016. godini će duplu evropsku krunu, sa klubom i reprezentacijom proslaviti novim ugovor.

On će na snagu stupiti narednog leta, Kristijano produžava ugovor na pet godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kada mu obaveza istekne, Portugalac će imati 36 godina.

Verovatno i tada ima vremena za MLS ili možda Kinu, ali zenit će provesti u belom, Real će, nema sumnje, biti njegov poslednji klub u Evropi.

Na kakve je brojke pristao?

Neverovatne. On će naime iako je zagazio u četvrtu deceniju života zarađivati 23 miliona evra, neto, dakle to je ono što će njemu pripasti, a Real uz tu sumu mora da plati porez na isto toliko.

Hajde da zaokružimo dakle sumu na 50 miliona, za pet sezona za Ronalda će Florentino Perez platiti 250 miliona evra. Nije teško zaključiti da su u Realu procenili da on marketinški isplati, odnosno da vredi toliki novac, sigurno da u 34. godini neće biti na istom nivou kao danas, ali će svejedno, zarađivati bogatstvo.

I Real, jasno, neće moći da ga proda, osim ako sam ne odluči da ranije završi evropsku odiseju. No, Portugalac tvrdi da se oseća bolje nego ikada i da će igrati do 40. godine.

Gde je ovaj ugovor u odnosu na ono što je primao, i u odnosu na Mesija?

Do sada je Ronaldo zarađivao 18 miliona neto po sezoni, podsetimo, kada je 2009. stigao u Madrid, zarađivao je 10 miliona. Dok je tekao taj ugovor, engleski klubovi su poludeli sa cenama za igrače i godišnjim planovima, pa je paradoksalno, CR7 bio izvan top 10 najplaćenijih igrača sveta.

Da li je ovo najveći ugovor?

Jeste, Mesi zarađuje nešto manje od 20 miliona po sezoni, ali i njega ove sezone čeka novi, na pet godina, koji će ga zadržati u Barseloni do 33. godine. Argentinac bi prema nekim informacijama trebalo da zarađuje oko 24 miliona evra po sezoni. On još nije potpisao ugovor, čeka da Barsa pristane na klauzulu o otkupu, ne zbog želje da igra za neki evropski klub, već da se vrati u svoj Rozario i tamo završi karijeru.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.