Kin uporan: Siti će prestići Arsenal

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 23:28

Kin uporan: Siti će prestići Arsenal

Roj Kin, bivši kapiten Mančester junajteda, ubeđen je da trka za titulu u Premijer ligi još nije rešena.

Iako je Arsenal u velikoj prednosti, ima osam bodova više od šampiona Mančester sitija (72-64), Kin smatra da će izabranici Pepa Gvardiole prestići "tobdžije".

Arsenal ima doduše i utakmicu više, a ostao je da se odigra i derbi dva tima na Etihadu u Mančesteru.

Tim iz Londona ima devet mečeva do kraja, "građani" jedan više, tako da u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede u derbiju 26. aprila, Siti može da smanji razliku na svega dva boda.

A onda po Kinu dolazi na red - psihologija.

U emisiji "Overlap" koju vodi Gari Nevil, Kin je objasnio zašto ima više poverenja u tim Pepa Gvardiole.

"Arsenal je u sjajnoj poziciji, nisam mislio da će biti tu na startu sezone, ali bili su briljantni. Mnogo mladih igrača igra konstantno dobro i svi mogu da se fokusiraju samo na ligu. Definitivno su favoriti. Ipek, ne mislim da će uspeti. I dalje dajem prednost Sitiju, iako je Arsenal u sjajnoj poziciji. Potrebno vam je i malo sreće, da vas zaobiđu povrede poslednjih meseci. U super su poziciji i morate da im se divite zbog toga", kaže Kin.

Ipak, upozorava na jedan detalj.

"I Siti je jednako briljantan. Ipak, ti mečevi koje Arsenal mora da dobije, to su utakmice pod pritiskom, a sa tim se nisu najbolje nosili prethodnih godina. Prošle godine u borbi za top 4 nisu izdržali, otuda taj znak pitanja koji lebdi nad njima. Ipak, ovo su ključna vremena, kada se odvajaju muškarci od dečaka, ko će prvi preći crtu?", zaključio je Kin.

Naredni meč Arsenal igra u nedelju, na gostovanju Liverpulu, dok Siti dan ranije gostuje Sautemptonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.