Kantona: Ja sam bio nešto posebno

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 12:22

Kantona: Ja sam bio nešto posebno

Bivši fudbaler Mančester junajteda, na svoj način je reagovao po saznanju da je postao član Kuće slavnih Premijer lige.

On je treći fudbaler koji je dobio tu počast, pre njega to su uspeli Alan Širer i Tjeri Anri.

Kantona je za Mančester junajted igrao u periodu od 1992. do 1997. godine, na 156 mečeva u Premijer ligi postigao je 70 golova i osvojio četiri titule.

"Veoma sam srećan i počastvovan, ali istovremeno nisam iznenađen. Bio bih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznenađen da nisam izabran. Mislim da ima bar 30 igrača koji su mogli biti izabrani. Sa mnom je to drugačije. Ako morate da izaberete jedno, onda sam to ja. Ja? Ja sam poseban", poručio je Kantona u svom stilu.

Kod navijača Junajteda poznat je pod nadimkom "Kralj Erik". "Igrao sam fudbal, voleo fudbal, sanjao o njemu kad sam bio dečak. Naravno da je i igrati u Engleskoj bio san. To je svačiji san, igrati u Premijer ligi. Imao sam sreće da igram u timu Mančester junajteda sa svim tim divnim igračima i menadžerom, sjajnim navijačima, jer smo pobeđivali i uživali u tome. To je bio fudbal o kom sam sanjao. Mančester junajted je klub koji je mnogo toga osvojio, ali na dobar način. Tako je bilo i u eri Mata Bezbija. To je identitet, filozofija kluba", zaključio je Kantona.

Kantona je bio igrač sezone u Premijer ligi 1993/94.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.