Junajted slavi Ibrahimovića, Murinju dovoljno 90 minuta za prvi pehar! (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Avg.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted slavi Ibrahimovića, Murinju dovoljno 90 minuta za prvi pehar! (video)

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su Komjuniti šild pošto su danas na Vembliju savladali šampiona Engleske - Lester rezultatom 2:1 (1:0).

Po broju prilika, u ne toliko zanimljivom susretu, videli smo da će Mančester junajtedu Pol Pogba još kako biti neophodan u veznom redu, ali i da će Lester biti tvrd za svakog i ove sezone.

Junajted je poveo u 32. minutu golom Lingarda posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fantastičnog solo prodora, a izjednačio je Vardi na startu drugog dela igre posle katastrofalne greške Maruana Felainija. Pobedonosni pogodak za Junajated postigao je Ibrahimović u 83. minutu na asistenciju Valensije.

Tako je Žoze Murinjo uspeo da osvoji prvi pehar sa Junajtedom posle samo 90 minuta na klupi na zvaničnim mečevima, dok je na primer Luju van Galu za to trebalo dve godine.

Golove pogledajte OVDE.

Junajted je bolje otvorio meč, uspeo je da neutrališe igru Lestera i da ''lisice'' otera daleko od svog gola.

Posle nekoliko sporadičnih pokušaja, u 32. minutu Džesi Lingard je izveo pravu bravuru. On je prihvatio loptu od Runija na nekih 45 metara i maestralnim solo prodorom nanizao čitavu odbranu Lestera i matirao Šmajhela, pa izgleda da je Žoze Murinjo znao zbog čega mu je dao šansu ispred Mihtarijana.

Klaudio Ranijeri je odlučio da napravi dve izmene već na startu drugog poluvremena, pošto su Musa i Grej zamenili Okazakija i Olbrajtona i posle sedam minuta usledilo je izjednačenje.

Belgijanac je želeo da vrati loptu do golmana De Hee, ali je njegov očajan pas presekao Vardi i rutinski pogodio za 1:1.

USledio je mirniji period, Junajted je spustio tempo, a Lester je bio znatno opasniji sa Musom u ekipi koji je desetak minuta pre kraja imao dobru priliku, ali je glavom šutirao preko gola.

Trenutak odluke dogodio se u 83. minutu kada je Valensija centrirao sa desnog boka, a Ibrahimović na drugoj stativi glavom matirao Šmajhela za 2:1.

Lester je do kraja pokušao da ide na sve ili ništa, golman Šmajhel je otišao u protivnički šesnaesterac, ali promene rezultata nije bilo.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ibrahimović posle nebeskog skoka doneo prvi trofej Junajtedu u sezoni! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2016

Golom Zlatana Ibrahimovića, sedam minuta pre kraja, Mančester junajted je osvojio trofej koji najavljuje novu sezonu u Engleskoj i to protiv šampiona Engleske, Lestera - 2:1...Švedski fudbaler je na najbolji način opravdao svoj dolazak na Old Traford, ali i dolazak Žozea Murinja, koji je u zveničnom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.