Junajted pobedio Arsenal i preuzeo vrh tabele

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2010, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted pobedio Arsenal i preuzeo vrh tabele

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu ekipu Arsenala rezultatom 1:0 u derbi meču 17. kola Premijer lige. Jedini gol na utakmici postigao je Ji-Sung Park u 41. minutu.

Obe ekipe oprezno su ušle u meč, a u prvih 20-ak minuta igralo se na uglavnom na sredini terena. Mančester junajted je imao prvu ozbiljniju šansu u 23. minutu. Nani je primio loptu na oko 20 metara od gola, ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u šesnaesterac, ali je njegov šut završio pored gola.

U narednih 20-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a domaći su u vođstvo došli u 41. minutu. Nani je uputio centaršut u protivnički šesnaesterac, a Park je glavom sa oko osam metara prevario golmana Arsenala. Do kraja prvog dela meča nije bilo promene rezultata.

Prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imao je Anderson u 53. minutu, ali je odlično intervenisao golman Arsenala. Samo dva minuta kasnije velika šansa za Arsenal, ali je Van der Sar sprečio Nasrija da izjednači. Obe ekipe su nastavile sa angažovanom igrom u drugom poluvremenu, a Nani je u 58. minutu iz izgledne šanse šutirao preko gola.

Oba kluba nastavila su sa otvorenom igrom, a domaći su propustili veliku priliku da dođu u vođstvo od 2:0 u 74. minutu. Sudija Hauard Veb je pokazao na penal pošto je jedan od igrača Arsenala igrao rukom u svom šesnaestercu. Runi je šutirao sa 11 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Isti igrač je u 86. minutu imao priliku da se iskupi za promašeni penal, ali je Ščešni, koji je večeras debitovao na golu Arsenala u Premijer ligi, odlično zaustavio udarac Runija sa oko 20 metara. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Prvo mesto na tabeli drži Mančester junajted s 34 boda, dok Arsenal i Mančester siti imaju po 32. Junajted ima i meč manje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.